Haberler

Şanlıurfa'da STK'lardan İHH'ya Destek

Güncelleme:

Şanlıurfa'da bulunan bazı STK'lar Van merkezli operasyon kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfına ait Kilis'teki ofiste arama yapılmasına tepki gösterdi.

Şanlıurfa'da bulunan bazı sivil toplum kuruluşları, Van merkezli operasyon kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfına ait Kilis'teki ofiste arama yapılmasına tepki gösterdi.

Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu binasında düzenlenen basın toplantısında, İHH'yı hedef alan uygulamaları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Operasyonun, İHH personeli olduğu iddia edilen bir kişiye yönelik yapıldığını ancak aramaların vakfın ofislerinde yapılmasına anlam veremediklerini ifade eden Toprak, bu duruma kuşkuyla baktıklarını ifade etti.

Aramalarda İHH personelinin dışarı çıkarıldığını anlatan Toprak, şunları kaydetti :

"İHH, Türkiye halkı ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki vicdanları, yetimlerin kurumudur. Hiçbir devlete, hükumete, bağlı değildir. İradesi de kendi yönetim kuruluna aittir. İsrail Dışişleri Bakanı Liberman'ın 'İHH İsrail için büyük bir tehlikedir' demesinden sonra bu tür operasyonların yapılması manidardır."

-operasyon

-veysel toprak

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Toprak Şanlıurfa Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title