Haberler

Van'dan 56 Depremzede Zonguldak'a Geldi

Van'da, 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerin ardından çadırlarda zor şartlarda yaşayan depremzedelerden 56'sı, Zonguldak'ta devlet misafirhanelerine yerleştirildi.

Van'da, 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerin ardından çadırlarda zor şartlarda yaşayan depremzedelerden 56'sı, Zonguldak'ta devlet misafirhanelerine yerleştirildi.

Otobüsle Zonguldak'a gelen depremzedeler, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü önünde Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz tarafından karşılandı. Otobüsten yanlarındaki çocuklarıyla inen depremzedelere, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yemekhanesinde yemek verildi.

Depremzedelerden 16 yaşındaki Ezgi Ateş, depremden sonra kaldıkları çadırın çok soğuk olduğunu, yağmur ve kar yağdığında çadıra su dolduğunu söyledi. Ateş, "Çok üşüyorduk. Çadırlar bazen su içinde kalıyordu. İçeride durulmuyordu. Bu yüzden buraya gelmemiz çok iyi oldu" dedi. 2 çocuğuyla gelen 27 yaşındaki Leyla Sevinç ise deprem bölgesinde yaşamanın çok zor olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, depremzedelerin Devlet Su İşleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve Çatalağzı Termik Santrali misafirhanelerine yerleştirileceklerini söyledi. Psikologların sürekli diyalog içinde olacağı depremzedelere her türlü desteğin sağlanacağını belirten Yılmaz, okul çağındaki çocukların da okullara yerleştirilmesi için çalışma yapacaklarını söyledi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title