Haberler

Vali Köşger: Sapasağlam Yapmamız Lazım

Güncelleme:

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, depremde hayatını kaybedenler için yapılan mevlidin ardından yaptığı açıklamada, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu ve her türlü felakete hazırlıklı olmamız gerektiğini belirtti. Kriz yönetimi ve risk yönetimi konusunda başarılı olduğumuzu vurgulayan Köşger, binaların sağlam yapılması ve doğal afetlere karşı tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

VALİ KÖŞGER: SAPASAĞLAM YAPMAMIZ LAZIM

Depremde hayatını kaybedenler için Ramazanoğlu Camii'nde okutulan mevlidin ardından basın mensuplara konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Ülkemiz inşallah bir daha böyle bir acı yaşamaz. Hiçbir ülke böyle bir acı yaşamasın. Çünkü ülkemiz deprem kuşağında. Ülkede boydan boya etkili fay hattı var. Her türlü felaketlere hazırlıklı olmak lazım. Bilimin ve tekniğin gerektirdiği tedbirleri önceden almak lazım" dedi. Millet olarak kriz yönetiminin iyi yapıldığını belirten Köşger, şöyle devam etti:

"Bir kriz olduğunda birbirimizle kenetleniyoruz. Bir millet olmanın gerektirdiği bütün gereklikleri yerine getiriyoruz. Felaket gelmeden önce o tür şeylere hazırlıklı olmak lazım. Kriz yönetimini becerdiğimiz gibi risk yönetimini de becermemiz lazım. Binalarımızı sağlam yapmamız lazım. Zemine uygun imalatlar yapmamız lazım. Sadece deprem değil, ülkemiz aynı zamandan sel ve benzeri afetlere de maruz kalıyor. Bundan sonra yapacağımız bütün işleri sapasağlam yapmamız lazım. Milletimizin başı sağ olsun."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yavuz Selim Köşger Deprem Adana Deprem Acil Durum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title