Haberler

Uruguay Devlet Başkanı Mujica, Aerosmith Üyeleriyle Bir Araya Geldi

"Dünyanın en yoksul lideri" olarak anılan, eski gerilla Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Amerikalı rock grubu Aerosmith'in üyeleriyle bir araya geldi.

"Dünyanın en yoksul lideri" olarak anılan, eski gerilla Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Amerikalı rock grubu Aerosmith'in üyeleriyle bir araya geldi.

Aerosmith, Latin Amerika turnesi çerçevesinde Montevideo'da yarın vereceği konserden önce 78 yaşındaki Jose Mujica'yı hükümet binasında ziyaret etti.

Grup, ziyaret sırasında, şarkılarını hiç duymadığını kabul eden Mujica'ya imzalı bir elektro gitar hediye ederken, solist Steven Tyler, Mujica'yı Amerika kıtasındaki en iyi liderlerden biri olarak gördüklerini ifade ederek, "Sizin devlet başkanınız özgürlük için mücadele ediyor, bizler de müziğimizle özgürlük için savaşıyoruz" dedi.

Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Aerosmith ile sıradışı biçimde uzun, 3 saatlik görüşmede gülümseyen ve kendisine hediye edilen gitarı tuttuğu fotoğraflar çektirdi.

Mujica, gitar için piyango düzenleyeceğini ve gelirleri, yoksullara ev yapmak için ihtiyaç duyulan malzemeleri sağlayan bir vakfa bağışlayacağını söyledi.

Sol Tupamaro gerilla örgütünün eski üyesi olan Mujica, 14 yıl cezaevinde yattı. Uruguay Devlet Başkanı'nın bu yıllarda işkenceye uğradığı ve hücre hapsine alındığı biliniyor.

Jose Mujica, cezaevinin, silahlı devrimin, süregelen bir sosyal değişimi başaracağı ilüzyonundan kendisini kurtardığını, şimdi geçmişin "aptalca ideolojilerini" reddettiğini söylüyor.

Bir siyasetçi olarak geçimsiz kişiliği, basit dili ve sade bir yaşam sürmek konusundaki ısrarcılığıyla tanınan Mujica, 2010'da Devlet Başkanı olduğundan tüm mal varlığının 1987 model Volkswagen olduğunu açıklamış, bu açıklama, kendisine uluslararası alanda "dünyanın en yoksul lideri" sıfatını kazandırmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Jose Mujica Aerosmith Uruguay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title