Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı Kosova'da İyilik Sofrası Kurdu

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kosova’da iyilik sofrası kurarak iftar verdi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kosova'da iyilik sofrası kurarak iftar verdi.

TDV, Kosova'nın Prizren kentinde iyilik sofrası kurarak iftar verdi. Ramazan'da iyilik sofrasını Prizren'de kurduklarını belirterek, iftar sofrasının bereketini paylaştıklarını söyleyen TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, "Ramazan faaliyetlerinin perde arkasında çok büyük bir emek var. Görevlilerimiz ve gönüllülerimiz, gece gündüz demeden mübarek Ramazan ayında yollara düştüler. Şu anda 68 ülkenin 400 farklı bölgesinde iyilik sofraları kuruluyor, yardımlar dağıtılıyor. Ramazanın bereketini, sevincini ve heyecanını bütün dünyadaki kardeşlerimizle paylaşıyoruz" dedi.

Balkan ülkelerinde de iyilik sofraları kurduklarını vurgulayan Palakoğlu, "Kosova Prizren'deki kardeşlerimizle bir aradayız. Türkiye'den gelmemizden ve soframızı paylaşmamızdan dolayı çok dua ediyorlar. İyilik sofralarını, hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu bağışlarla yapıyoruz. Onların sayesinde bu güzellikler ortaya çıkıyor. Vakfımıza katkı sunan, destek veren bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Buradaki bütün kardeşlerimizin duasını ve selamını da onlara iletmek istiyorum" diye konuştu.

Kosova Prizren Müftüsü Lütfü Balık ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın destek gördükleri, huzur buldukları kurumlar olduğunu söyledi.

Balık, kendilerine destek olan başta Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez olmak üzere vakfı yetkililerine teşekkür etti.

Kendisinin de Türkiye Diyanet Vakfı burslarıyla öğrenim gördüğüne değinen Balık, "Bu arkadaşlar bu kadar zahmeti bu ayda sırf Allah'ın rızasını kazanmak için, birer evlat edinmek için yola çıkmışlardır. Ben o evlatlardan biriyim. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı burslarıyla eğitim görmüş biri olarak bunu söylüyorum. Her bir evlat buradan alırken bilin ki o evlat hem sizin hem bizim evladımız olacaktır. Bu millete bu vatana hizmet edecektir Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında da bir müjde vermek istediğinin kaydeden Balık, Kosova Priştina'ya en yakın zamanda Türkiye Diyanet Vakfı'nın desteğiyle caminin inşaatına başlanacağını bildirdi.

Balık, "Biz her zaman duacıyız, ya Rab Türkiye'ye zeval verme. Bütün dünyanın gözleri Türkiye'ye dönmüş Türkiye'yi izliyor. ya Rab bu mübarek Ramazan ayı hürmetine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni iç ve dış düşmanlardan muhafaza eyle. ya Rabb Türkiye'yi güçlü kıl. Türkiye'ye güç kudret ver. Çünkü dünya Müslümanları Türkiye'den her şeyi beklemektedir. Ondan dolayı buraya gelmenizde her adımını sevabıyla mükafatlandırsın" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı İsmail Palakoğlu Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title