Haberler

Türkiye'den BM Acil Yardım Fonu'na 300 Bin Dolarlık Yardım

Türkiye, BM Acil Yardım Fonu'na 2008 Yılında 300 Bin Dolarlık Yardım Yapacağını Açıkladı.

Türkiye, BM Acil Yardım Fonu'na 2008 yılında 300 bin dolarlık yardım yapacağını açıkladı.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu, bugün BM'de fona bağışta bulunulmasına yardım amacıyla düzenlenen üst düzey toplantıya katılarak, Türkiye'nin fona yapacağı bağış miktarını açıkladı.

Türkiye'nin, BM Merkezi Olağanüstü Tepki Fonu (Central Emergency Response Fund-CERF) olarak bilinen Acil Yardım Fonu'nun oluşturulması için BM Genel Kurulu karar tasarısının hazırlanmasına bizzat katkıda bulunduğunuhatırlatan Hacımüftüoğlu, Türkiye'nin fona verdiği güçlü desteğin süreceğini vurguladı.

Türkiye'nin, doğal felaketlerin yaşandığı bir bölgede bulunan ve geleneksel olarak ihtiyaç duyanlara yardım eli uzatan bir ülke olduğunu belirten Hacımüftüoğlu, Türkiye'nin bugüne dek fona toplam 600 bin dolar verdiğini, gelecek yıl da 300 bin dolar vereceğini söyledi.

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardım toplantısının son derece başarılı geçtiğini ve fona, içinde 85 ülkenin ve 8kuruluşun 420 milyon dolarlık destek vermeye söz verdiğini bildirdi.

Holmes, 2008 yılında fona 500 milyon dolarlık bir miktar ayrılmasını öngördüklerini belirterek, ''Bu, çok iyi haber ve hala bize bağışta bulunmak isteyenler var'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title