Haberler

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Gümüş, bölücü terör örgütü FETÖ/PDY'nin darbe girişiminde bulunmasına ilişkin, "İnsanlar çocuklarını askere, vatanı, milleti korusun diye gönderiyor.

Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Gümüş, bölücü terör örgütü FETÖ/PDY'nin darbe girişiminde bulunmasına ilişkin, "İnsanlar çocuklarını askere, vatanı, milleti korusun diye gönderiyor. Çocuklarımızı askere meşru hükümete darbe yapsın diye göndermiyoruz." dedi.

Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatan evlatlarının ve çocuklarının askerlik yaptığı için ordunun göz bebeği olduğunu söyledi.

"İnsanlar çocuklarını askere, vatanı, milleti korusun diye gönderiyor. Çocuklarımızı askere meşru hükümete darbe yapsın diye göndermiyoruz." ifadelerini kullanan Gümüş, darbe girişiminin ordunun emir komuta zincirinde olmadığını, birtakım çetelerin girişimi olduğunu dile getirdi.

Gümüş, en kısa sürede ülkenin ve devletin hak etmediği bu görüntüden kurtulacağına inandığını anlatarak, Türkiye'nin demokrasi ve meşruiyet çizgisinde ilerlemesine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu ise diyanet çalışanları olarak verdikleri oya sahip çıktıklarını vurguladı.

Eroğlu, üç beş çapulcuya bu ülkeyi teslim etmeyeceklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Ölüm var, dönmek yok. Biz demokrasiye ve sandığa inanan insanlarız. O cuntacı, millet düşmanı hainler eğer ülke yönetmek istiyorlarsa sandığa gelecekler, erkek gibi çıkacaklar. Silahla ülke yönetemezler, biz millet olarak buradayız. Onlar gerekli cezaya çarptırılıncaya kadar hiçbir şekilde geri durmayacağız. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, siyasi parti genel başkanlarına teşekkür ediyorum. Bütün imamlar adına Kemal Kılıçdaroğlu'na, Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Demokrasiye birlikte sahip çıkıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Eroğlu Türkiye Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title