Haberler

TİHEK tarafından Filistinli Çocuklar Günü paneli düzenlendi

Güncelleme:

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından düzenlenen panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz ve çocuklar üzerindeki etkileri ele alındı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca (TİHEK) "Filistinli Çocuklar Günü" paneli düzenlendi.

TİHEK Ana Bina Konferans Salonu'nda 5 Nisan Filistinli Çocuklar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını TİHEK Başkanı Muharrem Kılıç yaptı.

Filistin'de kadın, çocuk ve yaşlıların hedef alındığı büyük bir insani krizle karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Kılıç, dünya çapında bu krize gösterilen tepkinin yetersiz olduğunu söyledi.

Kılıç, Filistin'deki insanlık ihlallerine yönelik bir rapor hazırladıklarını ve yakın zamanda kamuoyuyla paylaşmayı umduklarını belirterek, "Anadolu Ajansının da bu süreçte tarihe tanıklık noktasında küresel ceza adaleti sürecinin etkili bir şekilde sürdürülmesi adına çabası, ciddi bir katkısı oldu. Destekleri için teşekkür ederiz." dedi.

Yeryüzünde Adalet Kadın Hukukçular Platformu Başkanı Serpil Penez Şahin ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Muhammet Ecevit Carti'nin Filistin'de yaşananlara ilişkin konuşmalarının ardından panele geçildi.

???????Moderatörlüğünü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Acer'in üstlendiği panelde ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi Başkanı Dr. Hacı Ali Açıkgül ve Yeryüzünde Adalet Kadın Hukukçular Platformu Sözcüsü Özlem Akgüç konuştu.

Panelde Filistin'de yaşanan insani trajedinin çocuklar üzerindeki etkileri ele alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Filistin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title