Haberler

Süleyman Demirel'in Demokrasi Tanımı

Demirel, Demokrasinin birinci şartının adil ve hür seçimler olduğunu söyledi

DEMİREL'İN DEMOKRASİ TANIMI

Demirel, Demokrasinin birinci şartının adil ve hür seçimler olduğunu söyledi. Demirel, " O ülkeyi yöneteceklerin, seçimle gelip seçimle gitmesi gelenek haline geliyorsa bu memleket işini halletmiştir" diye konuştu.

İktidar mücadelesinin meşru yolların dışına çıkması halinde " O ülkenin başı ağrıdan kurtulmaz " diyen Demirel, " ' Demokrasiye geçtim' demek yeterli değildir. Onun şartlarını yerine getirmek ve korumak gereklidir"dedi. Demirel sözlerini şöyle sürdürdü : Uzun süre tek partiyle yönetilen ülkelerde gelmenin gitmenin o kadar ağır bir şey olmadığını, burada ben dahil oturan Cumhurbaşkanlarının bazısı eski bazısı yani. Bunu eskisi yenisi yok, geldiler konuşturlar. Gelinip gidilmesini bir prestij meselesi yapmadığı sürece iktidar heyetleri, o ülkede her şey düzgün demektir. "

KONUK CUMHURBAŞKANIN KONUŞMASI YARIM KALDI

Yeşilköy'deki Wow otelde düzenlenen 14. Avrasya Ekonomi zirvesinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel böyle konuşurken, aynı toplantıda söz alan Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu tercüme kurbanı oldu. Konuk Cumhurbaşkanı konuşması tercüme edilemediği için kürsüden erken ayrılmak zorunda kaldı.

Toplantının sonuna doğru problem çözülünce Kosova Cumhurbaşkanı Sejdiu, konuşmasını yapabildi. Toplantıya Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Gagavuzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Bulgaristan 2. Cumhurbaşkanı Zhelyu Zhelev, Estonya 3. Cumhurbaşkanı Arnold Rüütel, Romanya 1. ve 2. Cumhurbaşkanları İliescu ve Constantinescu , Moğolistan eski Cumhurbaşkanları Ochirbat ve Bagabandi katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title