Haberler

Su Arızası İçin Karla Mücadele Ettiler

Güncelleme:

Hakkari'nin Berçelan Yaylası'nda içme suyu şebekesinin boruları, kaya düşmesi sonucu zarar görünce, kentin bir bölümü 4 gün boyunca sussuz kaldı.

Hakkari'nin Berçelan Yaylası'nda içme suyu şebekesinin boruları, kaya düşmesi sonucu zarar görünce, kentin bir bölümü 4 gün boyunca sussuz kaldı. Onarım ekibi bölgeye gidebilmek için metrelerce karla mücadele etmek zorunda kaldı. Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Mayıs ayında bile afetlerle karşı karşıya kalabildiklerini söyledi.

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve Haziran ayı ortalarına kadar 4 mevsimin yaşandığı Berçelan Yaylası'nda aşırı yağışlar sonucu kentin bir bölümüne su taşıyan içme suyu ishale hattının bulunduğu bölgeye tepelerden kopan kaya parçaları düştü. Borular kaya düşmeleri sonucu zarar görünce kentin bir bölümü 4 gün boyunca susuz kaldı. Arızayı gidermek için belediye ekipleri seferber oldu. Berçelan Yaylası'nda çığlardan kalan kar kütlelerini bulunması ekiplerin bölgeye ulaşmasına engel oldu.

İş makineleri ile bölgeye giden 30 kişilik ekip, önce kalınlığı yer yer 4-5 metreyi bulan karla mücadele çalışması yapmak zorunda kaldı. Arızanın bulunduğu bölgenin yoluna düşen çığ yoldan temizlendikten sonra ekipler, arızanın bulunduğu bölgeye ulaşabildi. Yolun açılmasından sonra Belediye Başkanı Bedirhanoğlu'da bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Bedirhanoğlu, mayıs ayında bile afetlerle karşı karşıya kalabildiklerini, kenti susuz bıraktıkları için de vatandaşlardan özür dilediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Hakkari'ye su sağlayan İmansız Tepe Maslağı'nda isale hattımızın üzerine kayaların düşmesi sonucu arıza meydana geldi. Bu arıza yüzünden de 4 gündür kentin bir bölümü sussuz kaldı. Yaptığımız bütün çalışmalara rağmen 4 gün sonra arıza bölgesine ulaşabildik. İş makinelerimiz yer yer 5 metreyi bulan kar kalınlığını aşmakta zorlandı. Ancak yoğun çalışmalar sonucu arızaya müdahalede bulunduk. Şehre su veremediğimiz halkımızdan özür dileriz. Belediye meclis üyelerimiz ve başkan yardımcılarımız ile personelimizin büyük gayretleri sonucu arızayı giderip şehre su vermeye başladık." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title