Haberler

Stoltenberg-Borisov Görüşmesi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Bulgaristan'da- Stoltenberg: "Bulgaristan NATO'nun çok değerli ortağıdır"- "NATO'nın aldığı tüm güvenlik önlemleri savunmaya yöneliktir NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bulgaristan'ın NATO'nun çok değerli ortağı olduğunu belirtti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Bulgaristan'da- Stoltenberg: "Bulgaristan NATO'nun çok değerli ortağıdır"- "NATO'nın aldığı tüm güvenlik önlemleri savunmaya yöneliktir NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bulgaristan'ın NATO'nun çok değerli ortağı olduğunu belirtti. Bulgaristan'a bir günlük resmi ziyarette bulunan Stoltenberg, Başbakan Boyko Borisov, Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, Savunma Bakanı Nikolay Nençev ile görüştü, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile bir araya geldi.Uluslararası güvenlik konuları, Ukrayna'daki gelişmeleri, Ortadoğu sorunları, enerji güvenliği ve Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri'nin durumunun da ele alındığı görüşmenin ardından Stoltenberg ve Plevneliev ortak basın toplantısı yaptı."Bulgaristan NATO'nun çok değerli ortağıdır" diyen Stoltenberg, çeşitli güvenlik tehditlerinin yaşandığı bir ortamda Bulgaristan'ın müttefik olarak kilit rol oynadığını ifade etti.NATO'nun aldığı tüm güvenlik önlemlerinin savunmaya yönelik olduğunun altını çizen Stoltenberg, "NATO güçlü bir örgüt olarak varlığını sürdürmek zorunda. İhtiyaç durumunda müttefiklerimizi savunabilmek üzere elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.Stoltenberg sözlerini şöyle sürdürdü: "Güvenlik, özgürlüğümüzün önemli bir faktörüdür. Tüm müttefiklerimizin üzerine düşen görevlerini yerine getirmek üzere savunma bütçelerini azaltmalarına son vermeleri gerekir. Bulgaristan Cumhurbaşkanından ülkenin sonbaharda savunma sektörüne ayırdığı bütçesini artıracağına söz aldım."Bulgaristan'ın Afganistan, Kosova ve Karadeniz bölgesindeki istikrar sağlama çalışmalarına katkıda bulunduğunu anlatan Stoltenberg, "Güneyde, Irak ve Suriye'de terör var, kuzey Afrika'da şiddet var. Doğuda, Kırım'ı ilhak eden Rusya, komşu ülkelere karşı saldırgan davranıyor" diye konuştu.Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev de Bulgar ordusunun yeniden silahlanması için NATO ortaklarından destek beklediğini söyledi. Bulgaristan'daki siyasi kriz ve ülkenin dördüncü en büyük bankanın iflas etmesi nedeniyle savunma bütçesinin azaldığını bildiren Plevneliev, ancak bu alanda gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti.Plevneliev, bölgede güvenlik ortamındaki değişiklikleri göz önünde bulundurarak, Karadeniz'de daha kapsamlı tatbikatların yapılabilmesi için ülkedeki NATO askeri üslerinin kullanılabileceğini söyledi. -NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg-Başbakan Boyko Borisov

Kaynak: AA / Güncel

Rosen Plevneliev Jens Stoltenberg Bulgaristan Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title