Haberler

Kendisine doğrultulan silahı aldı, öldürülmek için götürüldüğü yerde katil oldu

Güncelleme:

Isparta'da park halindeki otomobilinde tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulunan Hasan Basri Daşdemir'in katil zanlısı olarak tutuklanan Mustafa Kaya hakkında 'kasten öldürme' suçundan dava açıldı. Kaya ifadesinde, Başdemir'in kendisini öldürmek istediğini ve silahı elinden alarak başına 2, karnına bir el ateş etiğini söyledi.

Isparta'da Binbirevler Mahallesi 243'üncü Cadde'de, 11 Haziran günü meydana gelen olayda, öğle saatlerinde park halindeki 07 TC 150 plakalı otomobilde hareketsiz yatan bir kişi olduğunu görenler, polisi aradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık görevlilerinin tabancayla vurularak öldürüldüğünü belirlediği kişinin Hasan Basri Daşdemir olduğu saptandı. Polis, şüpheli olarak Mustafa Kaya'yı yakalayarak, gözaltına aldı. Sorgusunun ardından adlliyeye sevk edilen Kaya, tutuklandı.

Soruşturma sonunda savcılık tarafından hazırlanan iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mustafa Kaya'nın 'Kasten öldürme' suçundan yargılanması talep edilen iddianamede cinayet olayı ise sanığın ifadeleri doğrultusunda şöyle anlatıldı:

"CANIM SIKILIYOR BİRAZ GEZELİM"

İddiaya göre Hasan Basri Daşdemir, kiracı olarak kaldığı apartta temizlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Kaya'ya dairesindeki şofbenin arızalandığını söyledi. Başdemir, tamir edilmesini istediği şofbeni 400 TL'ye yaptırdı. Mustafa Kaya'dan da tamir ücretini istedi. Kaya ise, "Ben bu işlere karışmıyorum, apart sahibinden al" dedi. Daha sonra Daşdemir başka yere taşınıp, dairenin anahtarını Kaya'ya gönderdi. Cinayet günü ise Kaya, saat 23.00 sıralarında Hasan Basri Daşdemir ile Fatih Mahallesi'nde karşılaştı. Daşdemir, "Canım sıkılıyor, biraz gezelim mi?" dedi. İkili beraber otomobile binerek, Binbirevler Mahallesi'ndeki 243. Cadde'ye geldi.

"BEN KİMSEYE PARA YEDİRMEM"

Daşdemir, Mustafa Kaya'ya, otomobilde oturdukları sırada sevgilisinden ayrıldığını, Türkiye ve Almanya'daki yaşadıklarını anlattı. Kısa süre sonra otomobilin arka koltuğuna geçen Daşdemir, "Ben kimseye paramı yedirmem, sana da yedirtmem" diyerek, belinden çıkardığı tabancayı Kaya'nın ensesine dayadı.

Mustafa Kaya'nın "Ne yapıyorsun" diyerek otomobilden inmesi üzerine de Daşdemir, "Gel arabaya yoksa vururum" diye konuştu. Kaya, Daşdemir'in elinden tabancayı aldı. Ancak tabanca ateş aldı, Daşdemir, ikisi başına biri karnına gelen 3 mermiyle vurularak hayatını kaybetti. Mustafa Kaya, tabancayı ise otomobilin 5 metre ilerisindeki otların arasına attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Basri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (4)

Erol Mehmet Yıldız:

Adam, öldürmek isteseydi kafana dayamışken sıkardı. Belli ki korkutmak istemiş. Hikaye çok inandırıcı gelmedi. Doğru olsa bile öldürmek yerine bacağına falan sıksaydın keşke.

5
2
yanıtYanıtla
CELLO:

OLAYDAN SONRA POLİSE NEDEN GİTMEDİN. ?? İLK KURŞUNU KARNINA SIKMIŞSIN SONRA GARANTİ OLSUN DİYE BAŞINA ATEŞ ETMİŞSİN GALİBA

5
0
yanıtYanıtla
kartal:

mesai arkadaşının parmaklarını koparacaksın kapıyı kapatırken dikkatli olsana şöfür

3
1
yanıtYanıtla
Yahya:

Senaryoyu kim yazmış.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title