Haberler

Sivas'taki Yıldız Dağı Kayak Merkezi Olacak

Sivas kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız Dağı'nda kayak merkezi oluşturularak, bölge kış turizmine kazandırılacak.

Sivas kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız Dağı'nda kayak merkezi oluşturularak, bölge kış turizmine kazandırılacak. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yapılacak kayak merkezinin bölgede 4.5 milyon kişiye hitap edeceğini söyledi.

Sivas'ta 1991 yılından bu yana kayak merkezi yapılması planlanan 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı projesi hız kazandı. Proje ile ilgili yıllardır araştırma yapıldıktan sonra Yıldız Dağı'nda kayak merkezi oluşturulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sivas'a 10 milyon Lira ödenek gönderdi. Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan Yıldız Dağı eteğindeki Yakupoğlan Beldesi'ne giderek mülkiyeti beldelilere ait olan alanların kamulaştırılması için gerekli girişimlerde bulundu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve beraberindeki Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci daha sonra Yıldız Dağı eteklerine çıkarak incelemelerde bulundu.

Proje hakkında bilgi veren Ayhan, "Yakupoğlan Beldesindeki vatandaşlarımızla kamulaştırma çalışmalarını görüştük. Bu öngörüşmede çok olumlu sinyaller aldık. Kamulaştırma işimizin en temel noktasıydı. Çünkü yapılacak tesis alanlarının mülkiyet sorunun olmaması bizim için çok önemliydi. Bunu aştığımız takdirde işin zirvesine çıkıp hızlı bir şekilde ineceğiz. 2013 yılında bölgenin bir kısmını hizmete açmak istiyoruz. 2014 yılında da tamamını hizmete açarız diye düşünüyorum" dedi.

Kayak merkezinin İç Anadolu Bölgesi'nde yaşayanlara da hitap ettiğini belirten Ayhan, "Bu proje ile ilgili herhangi bir ödenek sıkıntımız yok. Amacımız Sivas'a böyle güzel ve yıldız bir proje kazandırmak. Bu artık lüks değil, Türkiye'nin hemen hemen her yerinde var. Ama bizim şansımız kayak merkezinin 4.5 milyon kişiye hitap edecek olması. Burası; Ordu, Giresun, Amasya, Yozgat, Çorum ve Tokat için de bir merkez olacak. Havaalanına yakınlığı nedeniyle de İstanbul, Ankara gibi illeri de düşünürsek belki bu bölge Erciyes'e alternatif olur. Bunu söylemek için biraz erken ama ümidimiz var. Azimliyiz, bu projeyi Sivas'a kazandıracağız" diye konuştu.

MAKAM ARACI KARA SAPLANDI

Vali Yardımcısı Salih Ayhan ve beraberindeki kurum müdürleri incelemenin ardından alandan ayrılmak istedi. Ancak bölgede yoğun geçen kış şartları nedeniyle Vali Yardımcısı Salih Ayhan'a ait makam aracı kara saplandı. Ayhan ve beraberindeki kurum müdürleri aracı iterek kardan çıkarmak istedi. Yaklaşık 20 dakika boyunca uğraş veren Ayhan ve beraberindekiler başarılı olamadı. Daha sonrada bölgede bulunan Yakupoğlan Belediyesi'ne ait iş makinesinden yardım istendi. Araç, iş makinesinin yardımı ile saplandığı yerden çıkarıldı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Ayhan Salim Kılıç Yakupoğlan Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title