Haberler

Şırnak'ta "Öğrenme Şenliği" Düzenlendi

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Öğrenme Şenliği" düzenlendi.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Öğrenme Şenliği" düzenlendi.

İl ve İlçe Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan kurslarda üretilen şal-u şepik, yöresel kıyafetler, halaylar, kilimler, halılar, ince oyaları gibi el işi ürünler ile okullarda hazırlanan TÜBİTAK projeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda düzenlenen "Öğrenme Şenliği"nde sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim öğretim yılında İdil, Cizre, Silopi, Güçlükonak, Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri ile il merkezinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yapılan tüm çalışmaların sergilendiğini belirtti.

Bu tür etkinlikleri halka sunmalarının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Yılmaz, "Unutulmaya yüz tutmuş yöresel kıyafetlerimizin, el sanatlarımızın tamamını yaşatma adına 6 ilçemiz ve il merkezimizdeki Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açmış olduğumuz kurslarla bunları yaşatmaya çalışıyoruz. İnşallah bunları unutturmayacağız, bir sonraki nesillere aktarımını sağlayacağız." diye konuştu.

Sergi açılışına, Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Halk Eğitim Merkezleri müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nurettin Yılmaz Öğrenme Şenliği Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title