Haberler

Sındırgı İlçesi FÜTZ Analizi Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

'Fırsatlar, Üstünlükler, Tehditler, Zayıflıklar (FÜTZ-SWOT) Analizi'nin toplantısı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi çok amaçlı toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, İlçe Emniyet Müdürü Barış Çolak, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Şakir Sakarya, ve kurum amirleri katıldı. Toplantı soru cevap şeklinde gerçekleştirilirken Sındırgının gelişmesi için nelere yapılabileceği konusunda istişarede bulunuldu. Kurum amirleri ile gerçekleştirilen toplantı ilerleyen günlerde daha kapsamlı ve geniş katılımlı olarak tekrarlanacak.

Sındırgı MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halil İbrahim Özmen anlatıma geçerek SWOT analizi hakkında bilgi verdi. Analizi kısaca, "Neydi ? Ne olacak ?" şeklinde özetleyen Özmen, ilçenin tütün ve yolun kaybından sonra ekonomik anlamda eski gücünün kalmadığını, bu olumsuzluğu olumluya çevirmek için yapılması gerekenlerin görüşüldüğünü ve bunların değerlendirileceğini, ilçenin yönlendirileceği bir rapor haline getirileceğini kaydetti. Fırsatların araştırılması, üstünlüklerin tespiti tehditlerin anlaşılması ve zayıf yönlerin itirafı konularını istatistiki bilgilerle slayt gösterisi ile aktardı. Bu konularda iç ve dış çevre faktörlere değinen Özmen, tarımsal alandaki üretimin sanayiye dönüştürülmesinin faydalı olacağına dikkat çekti. Özmen, toplantı formlarında üstünlüklerin ormanlar, jeotermal ve yüksekokul olduğunu, zayıflıkların ise yatırımın azlığı, tütündeki olumsuzluk ve göç konularının ön plana çıktığını kaydetti.
Toplantının sonunda konuşan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı'nın potansiyel büyüklüğünden söz etti ve bunu değerlendirebilecek insan sayısının yok denecek kadar az olduğundan yakındı. Geçmiş yıllarda Sındırgı'nın komşu ilçelerle kıyaslanamayacak konumda olduğunu belirten Yavaş, ilçeye yatırım yapmanın fedakarlık haline dönüştüğünü, insanların yatırım yapmaktan kaçındığını söyledi. Sındırgı'ya hep birlikte neler yapılabilir'in konuşulması gerektiğini belirten Yavaş, tütün konusuna değindi. Tütünün yöre halkını rahatlığa, tembelliğe alıştırdığını belirten Yavaş, sadece turizmde umut gördüğünü söyledi. Dünyada yüzde 20 olan jeotermal potansiyelin yüzde 1.3'ünün Türkiye'de, bunun da büyük bölümünün batı bölgelerindeki ilçelerde olduğunun altını çizen Yavaş, bu durumun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu yüzden girişimleri sonucu ilçenin Turizm Bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Yavaş, girişimci bulmakta güçlük çekildiğini belirtti. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın konuşmasından sonra söz alan İlçe Kaymakamı Ateş ise toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Özmen Ekrem Yavaş Sındırgı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title