Haberler

Şehit Astsuba Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Hakkari'de şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Mehmet Bostancı, memleketi Çorum'un Bayat İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi yakınlarında çıkan çatışmada şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Mehmet Bostancı, memleketi Çorum'un Bayat İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şemdinli'ye bağlı Ortaklar Köyü yakınlarında pazar günü çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Mehmet Bostancı'nın cenazesi askeri uçakla bugün Merzifon Havaalanına buradan da karayoluyla memleketi Çorum'un Bayat İlçesi'ne getirildi. 72 yaşındaki Sadık ile Hacer Bostancı çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan 8 yıllık asker Şehit Astsubay Bostancı'nın cenazesi ilk olarak Yatukçu Mahallesi'nde bulunan babasının evine getirildi. Evinin önünde cenaze aracından indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu bir masa üzerine konuldu.

ŞEHİT AİLESİ METANETİNİ KORUDU

Bu sırada kendileri için ayrılan alanda bekleyen şehidin annesi Hacer ve babası Sadık Bostancı, eşi 30 yaşındaki İhsaniye Bostancı, ablaları 48 yaşındaki Satı Köken, 44 yaşındaki Ayşe Kabakçı, 42 yaşındaki Dudu Kılıç ile ağabeyi 46 yaşındaki Ahmet Bostancı, metanetlerini korudu. 2 yıldır Hakkari'de görev yapan ve 6 ay sonra Doğu görevi sona ermesi gereken şehidin 3 yaşındaki oğlu Çağan Bostancı da yakınları tarafından babasının tabutunun yanına getirildi. Olanlardan habersiz babasının tabutuna bakan şehit oğlu, daha sonra annesinin kucağına gitti.

ŞEHİT EŞİ SINIF ARKADAŞI

6 yıllık evli şehit eşi İhsaniye Bostancı, buradaki tören süresince oğluna sarılıp yüzünü okşadı. Bozok Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü Mezunu olan şehit astsubay Mehmet Bostancı'nın eşiyle sınıf arkadaşı olduğu okulu bitirdikten sonra evlendikleri belirtildi.

Dua okunup helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin anne ve babası askeri görevlilerin desteğiyle tören alanına geldi. Çorum Valisi Sabri Başyköy, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Saraç, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, AK Parti ve CHP Çorum milletvekilleri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Törene katılanlar ellerine Türk bayraklarını alarak 'Şehidim hakkını helal et bize', 'Sen rahat uyu şehidim', 'Şehit vurulunca değil unutulunca ölür' sloganları attı.

Şehit astsubay Mehmet Bostancı, ikindide kılınan cenaze namazı sonrasında ilçe mezarlığındaki aile kabristanlığında defnedildi. - Çorum / Bayat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bostancı Hakkari Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title