Haberler

Schweinfurt Camii Bu Yıl Bitecek

Schweinfurt Ayasofya Camii'nin avlusunda devam eden inşaat çalışmasının bu yıl sona ereceği açıklandı.

Schweinfurt Ayasofya Camii'nin avlusunda devam eden inşaat çalışmasının bu yıl sona ereceği açıklandı.

ALMANYA'nın Bavyera Eyaleti'ne bağlı Schweinfurt'taki Ayasofya Camii'nde bir kaç yıldır devam eden hizmet alanını genişletme çalışmalarında sona yaklaşıldı. 1989 yılından beri bölgedeki Müslümanlara hizmet veren minareli caminin kısa süre önce yeni bir yönetime kavuştuğunu söyleyen Başkan Yasin Yavuz "İnşaat çalışmaları bir kaç yıldır sürüyor ve bir türlü tamamlanamadı. Amaç dışarıya, caminin hemen yanına mutfak ve abdesthane/tuvalet inşaa etmekti. Biz kısa süre önce görevi devraldık. Genç ve dinamik bir yönetimimiz var. Amacımız çalışmaları bu yıl tamamlayıp yeni tesisi cemaatin hizmetine sunmak" dedi.

KANDINLARA MESCİT

Avludaki yeni bölümlerin tamamlanmasıyla caminin içinde açılacak yere kadınlar için bir mescit yapmayı planladıklarını da söyleyen Yavuz şu bilgileri verdi: "Masrafları sponsor, üye aidatları ve cuma namazlarında toplanan bağışlarla karşılıyoruz. Önümüzdeki dönem sosyal faaliyetlere ağırlık vereceğiz. Yılda iki kez açık kapı günü düzenliyoruz. Bu etkinliklerde Alman misafirlerimize çalışmalarımızı tanıtıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasin Yavuz Schweinfurt Bavyera Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title