Haberler

Şark Bülbülü'ne Büyük Vefa

Güncelleme:

Celal Güzelses'in vefatının 55. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Diyarbakırlılar büyük ilgi gösterdi.

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi ve DİKTUM-DER tarafından organize edilen ve Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Celal Güzelses'in vefatının 55. yıldönümü etkinliğine Diyarbakırlılar büyük ilgi gösterdi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konser gecesine Vali Mustafa Cahit Kıraç Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan bilici, Fakülte ve Yüksek Okulların Dekan ve Müdürleri, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Böğürcü, Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda davetli katıldı.

Anma gecesinde Recep Kaymak, Bedri Ayseli, Kadir İpek, Zülküf Altan, Kenan Menekşe ve Ali Aktaş Şefliğinde Velibe grubu sahne aldı.

TRT'de canlı olarak verilen gecenin açılışında konuşunda Celal Güzelses'in torunu Celal Güzelses dedesine duyulan vefadan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konuşmaların ardından Celal Güzelses'in anısına hazırlanan bir slayt gösterimi yapıldı. Diyarbakır'ın yetiştirdiği, halk türkülerinin değerli ustası Celal Güzelses'in ahlakından ve hayatından bahsedilen gecede, asıl isminin Mehmet Celaleddin olduğundan ve âlim kişiliğinden bahsedildi.

"Şark Bülbülü" unvanının Atatürk tarafından verildiğinin ifade edildiği gecede Diyarbakır'ın ünlü sanatçıları, "Fincanın Etrafı Yeşil, El Ele Ver Gidek Puruthanaya, Odasına Vardım Olur mu Böyle, Dağda Harman Olur mu, Kırklar Dağının Düzü (Suzan Suzi), Bir Ceket İsterim Beli Dar Ola, Hangi Bağın Bağbanısan Gülüsen, Hançepekte Sıra Sıra Paytonlar, Hele Bakın Geline, Bahçada Yeşil Hıyar, Diyarbakır Şad Akar" gibi Celal Güzelses'e ait türküler seslendirdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Valiliği Mustafa Cahit Kıraç Dicle Üniversitesi Celal Güzelses Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title