Haberler

Sakarya'da Go-Kart Pisti Davası

Adapazarı'nda 7 Şubat'ta bir AVM'nin otoparkındaki go-kart pistinde kaşkolunun karting aracına sıkışması sonrası başı koparak feci şekilde can veren Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi 24...

Adapazarı'nda 7 Şubat'ta bir AVM'nin otoparkındaki go-kart pistinde kaşkolunun karting aracına sıkışması sonrası başı koparak feci şekilde can veren Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan'ın ölümüyle ilgili dava, Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Tuğba Erdoğan'ın ailesi katılmazken, sanıklar ve avukatı hazır bulundu.

Duruşmada, olayı gördüğü belirtilen üçüncü bir kişinin olayı anlatması durumunda davayı olumlu yönde etkileyeceği ifade edildi.

Çıkışta açıklama yapan sanıkların avukatı Yüksel Genç, "Burada tanıklık yapan kişinin sanık olması gerekiyor ama tanık olarak dinlendi. Aracı kullanan maktuleye arkadan bir araç çapması sonucu ölüm meydana geldi. Dolayısıyla arkadan çarpanın tanık olarak dinlenmesi yanlış. Olayın görgü tanıkları araştırılmadı. Olay esnasında burada görgü tanığı olan çocuğun babasına buradan çağrıda bulunuyorum. Her kimse gelsin, tanıklık yapsın davanın seyri için. Olay yerini gören birçok kamera olmasına rağmen savcılık delilleri toplatmamıştır. Diğer delillerin hepsi toplanmıştır. Bu konuda yargılaması haksızdır. Adalet yerini bulmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"GÖRGÜ TANIĞI BU HABERİ OKURSA MUTLAKA BİZE ULAŞSIN"

Kaza esnasında olay yerinde bir kişinin olayı gördüğünü ifade eden Yüksel Genç, "Kaza esnasında olay yerinde bir baba çocuğunu orada go-karta bindirmekteydi. Bu çocuk 12 yaşında. Kim olduğunu bilmiyoruz. Bu çocuğun babası hemen pistin yanındaydı. Olay yerinin tam önünde tüm ayrıntılarıyla şahittir fakat o kişinin kim olduğu öğrenemedik. Eğer bu haberi izler veya okursa mutlaka ve mutlaka bize ulaşsın. Kendisi gelip tanıklık yaptığı sürece adalet yerini bulacaktır. Konuyla ilgili ikinci bir dava daha var. Bu davada sahanın oluşumunda ve yetkililerin eksik iş yaptığına dair işlem var. Belediye yetkilileri işlerini tam anlamıyla yapmıştır. Hem araçlar hem pist alanı hem etrafındaki güvenlik şeritleri kurallara uygundur. Dolayısıyla o dava yersizdir ama böyle bir dava açılmıştır" dedi.

Olayı gören üçüncü bir kişinin olduğuna dair iddiaların kabul olması için kamera kayıtlarının bulunması ve savcılık tarafından Adapazarı Belediyesi'ne açılmış olan davanın bu davayla birleştirilmesi için hakim davayı 28 Kasım saat 10.25'e erteledi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Sakarya Üniversitesi Yüksel Genç Adapazarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title