Haberler

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı Eskişehir'de protesto edildi

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı Eskişehir'de protesto edildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı Eskişehir'de protesto edildi.

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği önünde toplanan dernek üyeleri ve kentte yaşayan Ukrayna vatandaşları, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına tepki gösterdi.

Katılımcılar adına açıklama yapan Recep Şen, Kırım'ın 1783 yılında Rusya tarafından ilk kez işgalinden sonra dünyanın farklı bölgelerine zorla göç etmek zorunda kalan Kırım Tatarlarının günümüzde 10 milyona yakın nüfusa ulaştığını, dünyanın en kalabalık diaspora nüfusuna sahip halklardan birinin bu nedenle Kırım Tatarları olduğunu söyledi.

16 ülkeden 183 Kırım Tatar sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu Dünya Kırım Tatar Kongresi'nin, Kırım'ın 2014 yılında Rusya tarafından işgalini tanımadığını ve asla tanımayacağını bildiren Şen, şunları kaydetti:

"Bundan 8 yıl önce Kırım'ın işgali ile başlayan süreç bugün bütün Ukrayna'nın işgaline yönelik Rusya saldırısı ile çok daha korkunç bir boyut almıştır. Rusya, tarihinde pek çok kez yaptığı gibi bugün bir kez daha uluslararası hukuku, diplomasiyi ve imzası bulunan antlaşmaları ayaklar altına almıştır. Tarihi boyunca defalarca Rusya rejimlerinin yaptığı katliamlar ve soykırımların mağduru olan pek çok halk gibi Kırım Tatarları da Rusya'nın Ukrayna'da yeni katliamlar ve soykırımlar yapması endişesini taşımaktadır. Ne yazık ki Kırım Tatarlarının tarihi tecrübesi bu endişenin gerçekleşmesi ihtimalini çok yüksek bulmaktadır. Dünya Kırım Tatar Kongresi olarak başta dünyanın pek çok yerine yayılmış Kırım Tatarlarını ve onların sivil toplum kuruluşlarını, hukuka ve insan haklarına saygılı dünya devletlerini ve bütün insanlığı emperyalist Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı bu yeni saldırıya karşı bütün imkanları ile mücadele etmeye ve işgalleri sona erdirmeye çağırıyoruz."

Etkinliğe katılan Ukrayna vatandaşı Anna Beşhadem ise kızının şu an Ukrayna'da olduğunu belirterek, "Benim masum kızım orada kaldı. Şu an sığınakta saklanıyorlar. Sınır kentinde yaşıyoruz. Hiçbir şey bilmiyorum. Konuşmak çok zor. Her zaman elektrik ve gaz kesintileri var. Vinnitsya'da çok sayıda ev bombalanmış, gerçekten insanlar orada çok korkuyorlar. Savaşa 'hayır' diyoruz. Çocuklar ölmesin diyoruz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından Ukrayna milli marşını okuyan Ukrayna vatandaşları birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Bazı çocukların da duygulandığı görüldü.

Etkinliğe katılanlar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhinde slogan attı.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title