Haberler

Rafting Takımına Girmek İçin Komando Eğitimi

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde eğitim gören 6 kız öğrenci, 4 kişilik rafting takımına girmek için SAT komandoları gibi eğitim görüyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde eğitim gören 6 kız öğrenci, 4 kişilik rafting takımına girmek için SAT komandoları gibi eğitim görüyor.

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda hizmete açılan Konaklı Kayak Merkezi yolu üzerindeki Devlet Su İşleri'nin mesire alanındaki gölet, raftingcilerin mekanı oldu. Deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki gölete gelen ATAK Arama Kurtarma Rafting Takımı'na girecek adaylar burada her gün 3 saat antrenman yapıyor. Erzurum'da su sporlarında antrenman için en yakın akarsunun yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyen ATAK Arama Kurtarma Kulübü Başkanı Çetin Bayram bu yüzden antrenman ve takım seçmelerini DSİ'ye ait mesire alanındaki gölette yaptıklarını söyledi.

Erzurum'un yüksek rakımını en iyi şekilde kullandıklarını belirten Bayram, kuracakları rafting takımı ile ilki 17 Nisan'da Düzce'de yapılacak olan Türkiye şampiyonası olmak üzere yıl içinde gerçekleştirilecek 5 yarışmaya katılacağını belirtti. Bayram, "Rafting ve kano takımını 2011 yılında kurduk. Aynı yıl bayanlarda ve erkeklerde Türkiye ikincisi olduk. Kanoda ise Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen Boğaziçi kano yarışında Esra Nur şampiyon oldu. Kulübün ikinci bayan takımını oluşturmak için seçmeler yapıyoruz. 20 kişinin katıldığı ön elemeyi başarıyla geçen 6 aday için son testleri uyguluyoruz. İyi bir takım kurmak için sporculara SAT komandolarının yaptığı antrenmanın bir benzerini uyguluyoruz" diye konuştu.

Ordu Fatsalı olan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencisi Bayar Aydın raftingle bir arkadaşının vasıtası ile tanıştığını söyledi. Takıma girebilmek için ön elemeyi geçtiğini belirten Aydın, "Kulübün başkanı ve aynı zamanda antrenörü olan Çetin Bayram'ın antrenmanlarda söylediklerini harfiyen yerine getirmeye çalışıyoruz. Bazen düz bazen de dağa doğru koşup, 100 şınav çekiyoruz. Bindiğimiz botu dakikalarca elimizde taşıyoruz. Kayaların üzerinde bir keçi gibi zıplayarak gidiyoruz. Hiç durmadan 1 kilometre uzunluğundaki göleti iki tur atıyoruz. Erkeklerin yaptığı antrenmanların aynısını yapıyoruz. Ama doğa sporlarını sevdiğim ve takıma girmek istediğim için hiç şikayet etmiyorum" dedi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Çetin Bayram Konaklı Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title