Haberler

Ordulular Dua Tepe'de Şehitlerini Andı

Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen geleneksel '7'nci Dua Tepe Etkinliği'nde Ordulu'lar biraraya geldi.

Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen geleneksel '7'nci Dua Tepe Etkinliği'nde Ordulu'lar biraraya geldi. Albay Kadim Koç'un tanıtım konuşmasının ardından, Kocatepe İmamı İsmail Coşar'ın okuduğu Çanakkale Destanı ve dua, davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Polatlılı işadamı Muhammed Bozdağ'ın da katkı sağladığı etkinlik saat 11.00'de Dua Tepe'de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Protokol üyeleri anıta çelenk koydu. Ordulu şehitler ile tüm şehitlerin anıldığı törenlere Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Merkez Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Topçu ve Füze Okulu Erkan Başkanı Kıdemli Albay Hakan Gürol, Ordu İli Vakfı yöneticileri ile çok sayıda Ordulu katıldı.

DUYGULU KONUŞMALAR

Törende Ordu ile Kültür ve Kalkınma Vakfı Başkanı Burhan Tokcan, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, Sakarya Meydan Muharebesi ile Kurtuluş Savaşı dönemine dikkat çekildi. Konuşmalar, Dua Tepe'deki tören alanını dolduran Ordulular ve diğer konuklar tarafından alkışlandı.

DUA VE DESTAN AĞLATTI

Kocatepe Camii İmamı İsmail Coşar, kendi bestelediği Mehmet Akif'in Çanakkale Destanı'nı okurken izleyicilerden bazılarının gözü doldu. İmam Coşar'ın yaptığı duaya eşlik edenler duygulu anlar yaşadı.

Törenlerin son bölümünde Ankara Kulübü Seğmen Derneği üyeleri oyun havaları eşliğinde gösteri sundu. Törene katkı yapanlara günün anısına birer plaket verildikten sonra, katılımcılar hep birlikte anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - Ankara / Polatli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title