Haberler

Nevruz MHP ile DTP'yi Birleştirdi

Nevruz MHP ile DTP'yi Birleştirdi. Meclis Genel Kurulu'nda, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya Tarafından Verilen "Nevruz'un Milli Bayram Olarak Kutlanması"yla İlgili Kanun Teklifinin Doğrudan Genel Kurul Gündemine Alınması Önerisine DTP de Destek Verdi.

Nevruz MHP ile DTP'yi birleştirdi. Meclis Genel Kurulu'nda, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya tarafından verilen "Nevruz'un milli bayram olarak kutlanması"yla ilgili kanun teklifinin doğrudan genel kurul gündemine alınması önerisine DTP de destek verdi.

Meclis Genel Kurulu'nda, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'nın, 21 Mart'ta kutlanan Nevruz'un "Milli Bayram" ilan edilmesine ilişkin kanun teklifinin doğrudan Meclis Genel Kurulu gündemine alınmasına ilişkin önerisi görüşüldü. Kaya, önerisi üzerine konuşurken, Nevruz'un baharın başlangıcı sayıldığını ve Türk dünyasında yüzyıllardır bayram olarak kutlandığını belirtti. MHP'nin önerisine DTP de destek verdi. Meclis Genel Kurulu'nda söz alan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, öneriyi desteklediklerini kaydetti. MHP'li Kaya'nın önerisi, Genel Kurul'da oy birliğiyle kabul edildi.

-KUZEY IRAK'A KARA HAREKATI PERŞEMBE GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK-

Bu arada Meclis Genel Kurulu'nda, CHP'nin Kuzey Irak'a düzenlenen kara harekatıyla ilgili genel görüşme önergesinin ön görüşmelerinin 20 Mart Perşembe günü görüşülmesi de kararlaştırıldı. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, Meclis yarın ve Perşembe günü saat 14.00-20.00 arasında çalışacak. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title