Haberler

Nejat Uygur'un En Büyük Dileği Sahnede Ölmek

Başkent Ankara'da Katıldığı Etkinlikten Sonra İstanbul'a Dönmeye Hazırlanırken Rahatsızlanarak Tedavi Altına Alınan Tiyatrocu Nejat Uygur, En Büyük Dileğinin Sahnede Ölmek Olduğunu Söylemişti.

Başkent Ankara'da katıldığı etkinlikten sonra İstanbul'a dönmeye hazırlanırken rahatsızlanarak tedavi altına alınan tiyatrocu Nejat Uygur, en büyük dileğinin sahnede ölmek olduğunu söylemişti.

Şubat 2004'te ziyaret ettiği Samsun'da İHA'nın sorularını cevaplayan 81 yaşındaki sanatçı, "En büyük korkum politikacıları rüyamda görmek, en büyük dileğim ise sahnede ölmek" demişti. Uygur'un, kısa yoldan şöhret olmak isteyenlerle ilgili görüşü ise şöyleydi:

"Kısa yoldan ancak akıllı adam şöhret olur. Niye tenkit edeyim onu? Demek ki adamın zekası çalışıyor. Ben güzel sanatlar akademisinin heykel bölümünde öğrenim gördüm. Resim yapıyorum. Resimlerimi beğeniyorlar. BM'de çocuk bölümünde 2 panom var. Ama tiyatro da yapıyorum. 'At binenin kılıç kuşananın' diye ne güzel atasözleri var. Futbol da oynadım. Atletizm, voleybol da oynadım. Sarıyer takımında lisanslı futbolcuydum. Şimdi tiyatroculuk yapıyorum. 5 oğlum, 11 torunum var ve onlarla öğünüyorum. Süheyl'le

Behzat Altın Kelebek ödülünü kazandılar, mutlu oldum. Herkesin yolu açık olsun."

Uygur'un "Tiyatroyu ne zaman bırakacaksınız?" sorusuna verdiği net cevap ise, "Tiyatroyu ölene kadar bırakmayacağım. Bir dileğim var benim. İnşallah sahnede final yaparım" şeklindeydi.

(AG-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title