Haberler

Naim Dilmener'le "Hafif Türkçe Pop Tarihi"ne Eğlenceli Yolculuk

Güncelleme:

Arnavutköy'deki "Buluşmalar"ına devam eden Gümüşlük Akademisi; şimdi de Naim Dilmener'le "Hafif Türkçe Pop Tarihi"ne eğlenceli bir yolculuğa çıkıyor.

Arnavutköy'deki "Buluşmalar"ına devam eden Gümüşlük Akademisi; şimdi de Naim Dilmener'le "Hafif Türkçe Pop Tarihi"ne eğlenceli bir yolculuğa çıkıyor! 12 Aralık Perşembe akşamı 20:00-23:00 saatleri arasında gerçekleşecek atölye çalışmasında, Türkçe pop müziğinin eksiksiz hikayesi hem anlatılacak, hem dinletilecek...

"Buluşmalar ve karşılaşmalar bahçesi" olarak 18 yıl önce Bodrum Gümüşlük'te hayata geçen Gümüşlük Akademisi; yerinde duramayan, yeniden gençliğini kazanan, sesleri uzak-yakın her yerde yankılanan kadim şehir İstanbul'un çağrısına kayıtsız kalamadı. Yıllardır Gümüşlük'te toplanan "enerji birikimi"ni, "enerji üretimi"ne dönüştürmek amacıyla bir ayağını da İstanbul'a koyan Gümüşlük Akademisi; Arnavutköy'de gerçekleşen "Buluşmalar"da okumak, yazmak, görmek, çizmek, dinlemek, duymak, anlamak, sezmek, daha da önemlisi tanışmak ve buluşmak isteyen herkesle bir araya geliyor.

Gümüşlük Akademisi İstanbul-Arnavutköy'de gerçekleştirilen "Buluşmalar"ı; Aralık ayında Naim Dilmener'in gerçekleştireceği "Hafif Türkçe Pop Tarihi" atölyesi ile devam ediyor. 1961 yılında İlham Gencer'in "Bak Bir Varmış Bir Yokmuş" adlı şarkısıyla resmi açılışını yapan Türkçe pop müziğinin eksiksiz hikayesinin anlatılacağı ve dinletileceği atölye çalışması; Dilmener'in İletişim tarafından yayımlanan kitabı "Hafif Türk Pop Tarihi"nin düzenini takip edecek. Kulakları popa hazırlayan gelişmelerin sıralanmasıyla başlayarak, 60'lar, 70'ler, 80'ler, 90'lar ve 2000'lere odaklanarak günümüze kadar uzanacak olan çalışmada; her 10 yıl içerisinde hem pop müziği yenileyen, değiştiren ya da gerileten gelişmeler anlatılacak, hem de bu dönemler içerisinde sivrilen, öne çıkan grup, şarkıcı ve şarkılar sıralanacak.

Katılımcıların sorularının da cevaplanacağı çalışmada, 50 yılı aşkın bu tarih; bir DJ performansı ile işitsel olarak da tekrarlanacak. İlham Gencer'den Ayten Alpman'a, Erol Büyükburç'tan Ajda Pekkan'a, Moğollar'dan Mazhar Fuat Özkan'a, Tarkan'dan Hande Yener'e kadar, Türkçe popu başlatan, yükselten ve bugünlere kadar gelmesini sağlayan şarkıların çalınacağı bu performansla Naim Dilmener; parlak bir geçmişi olan popüler müziğimizin bugünkü sıkışıklığının geçici olduğunu göstermeye çalışacak.

Müge İplikçi, Harun Tekin, küçük İskender, Mario Levi, Haydar Ergülen, Ümit Ünal, İdil Akoğlu, İsmail Gezgin ve Ruşen Çakır'ın da çalışma ve atölyeler düzenlediği "Buluşmalar"; ilerleyen aylarda yeni programlarla devam edecek.

Ücret: 100 TL

Kaynak: Bültenler / Güncel

Naim Dilmener Arnavutköy İstanbul Gümüşlük Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title