Haberler

Yılmaz: Paralelin Orduya Sızdığı İddialarını Araştırıyoruz

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, paralel yapının orduya sızdığı iddialarıyla ilgili, "Genelkurmay Başkanımız ile de paylaşıp araştırıyoruz." dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, paralel yapının orduya sızıp sızmadığı konusu ile ilgili "Bu ana kadar bize somut bir bilgi aktarılmış değil. İddialar, rivayetin önüne geçmedi. Genelkurmay Başkanımız ile görüştük. Ordumuz milletimizin göz bebeğidir. Ordumuzu yıpratmamak gerekir. Ordumuzu her türlü siyasi tartışmanın dışında tutmak gerekir. Bu istikrarsız coğrafyada güçlü bir ordumuzun olması hassastır. Kimin elinde bir belge bilgi var ise onun gereğini yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu iddiaları Genelkurmay Başkanımız ile de paylaşıyoruz." dedi.

BAKAN YILMAZ DA DİNLENDİ Mİ?

Yılmaz, katıldığı yerel televizyon programında kendisinin dinlenip dinlenmediğinin sorulması üzerine, "Şu ana kadar böyle bir şey hissetmedim. Olmuş mu bilmiyorum. Bana henüz öyle bir bilgi gelmedi. Telefonum kriptoluydu, şu ana kadar konuşmalarım deşifre edilmedi" dedi.

Yılmaz, ilçe ziyaretlerinin ardından Sivas'ta yayın yapan Kanal 58 televizyonunda Ali İzgi ile '7 Gün Hayat' programına katılarak gündeme dair soruları yanıtladı.

"MİT MÜSTEŞARI, BAŞBAKAN MÜSTEŞARI İLE KONUŞAMAZ HALE GELDİ"

Bakan Yılmaz, "Kriptoyu düzenleyen insanlar, bu telefonu alın devletimiz güvenli bir şekilde görüşsün diyenler, aynı kriptonun içerisine dinleme sistemini kendileri koyduğundan dolayı bir başbakan bakanı ile görüşemez, bir MİT Müsteşarı başbakan müsteşarı ile görüşemez hale geldi. Bundan kimin menfaati var. Bundan İsrail sevinmez mi, dış güçler sevinmez mi?" dedi.

"SAHTELİĞİ KESİN, MONTAJI KESİN"

Bu hukuksuzluğa karşı duracaklarını belirten Yılmaz, "Bu hukuksuzluğu yapanları ortaya çıkaracağız. Sahte para gibi piyasaya sundukları sahte kasetlere milletin inanmasını istediler. Birçokları da inanabilir ancak ustası uzmanı bu sahte diyor. Sahteliği kesin montajı kesin ama ne olursa olsun bir Türkiye Başbakanı dinlenemez. Bu suç, hukuka aykırı, hukuka aykırı hiçbir yoldan giderek sizin netice alabilmeniz mümkün değil. Bu arada birileri dedi ki dinlenen Başbakan değil yani yalan üstüne yalan. Ne bir bakan ne de başbakan hakkında hiçbir cumhuriyet savcısının soruşturma yapma yetkisi yoktur. Hukuka aykırı giden bir yoldan sen hangi sonucu elde edebilirsin. Baştan sona hukuka aykırı eğer biz bu hukuksuzluklara itibar edersek bu hukuksuzluklara bir pirim vermiş oluruz" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN'I DİNLEMEK CASUSLUKTUR"

Yılmaz, "Başbakan her miting meydanında ilan ediyor. Devlet içerisinde paralel bir yapı var. Bununla mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Hatta diyor ki inlerine kadar gireceğiz. Devleti bunlardan temizleyeceğiz. Bir başbakanı dinlemek, bir dış işleri bakanını dinlemek bir karşı istihbarat operasyonudur, karşı casusluktur. Dolayısıyla bununla ilgili İçişleri bakanlığı bünyesinde idari soruşturma var. Hem de savcılık soruşturması var. İnşallah bu sürecin uygun hukuki zeminler içerisinde yürümesini istiyoruz. Eğer o zeminlerde bizden bir hukuki düzenlemeye destek talep ederler ise bizde yerine getiririz" ifadelerini kullandı.

PARALEL YAPI ORDUYA DA SIZDI MI?

Yılmaz, paralel yapının orduya sızıp sızmadığı konusunda ise "Bu ana kadar bize somut bir bilgi aktarılmış değil. İddialar, rivayetin önüne geçmedi. Genelkurmay Başkanımız ile görüştük. Ordumuz milletimizin göz bebeğidir. Ordumuzu yıpratmamak gerekir. Ordumuzu her türlü siyasi tartışmanın dışında tutmak gerekir. Bu istikrarsız coğrafyada güçlü bir ordumuzun olması hassastır. Kimin elinde bir belge bilgi var ise onun gereğini yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu iddiaları Genelkurmay Başkanımız ile de paylaşıyoruz." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Ali İzgi Sivas Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (6)

tarzanhakan_kaya1976@hotmail.com:

TÜRKİYE CUMHURİYETİNE rte sızdı diyemiyorda ıvırıp kıvırıyorlar...

18
0
yanıtYanıtla
KONYALI.MURATtufan-dn123@hotmail.com:

Benim çözemediğim bir durum söz konusu!HEM BİZİ DİNLEDİLER BU SUÇTUR DİYORLAR HEMDE BUNLAR MONTAJ DİYOLAR.EVET DİNLEMEK SUÇ BUNA BİRŞEY DEDİĞİMİZ YOKDA AMA SONUÇTA DİNLENMİŞİNİZ VE BU YOLSUZLUKLAR KONUŞMLARA DİNLEMESİ SUÇ OLSADA BUNLAR OLMUŞ KONUŞULMUŞ BUNU BİR TARAFTANDA İTİRAF ETMİŞ OLMUYORLARMI.HEM İTİRAF EDİYORLAR EVET DİNLENMİŞİZ DİYORLAR HEMDE BUNLAR MONTAJ DİYORLAR NASIL OLUYOR BU İŞ.

16
0
yanıtYanıtla
KELkkkk@hotmail.com:

Paralel yapı diye bir şey yoktur ve olamazda. Var olan devletin kendi bekası için kendini koruma refleksidir.

7
1
yanıtYanıtla
kmasonickamasonic@hotmail.com:

GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ

1
2
yanıtYanıtla
BİRİSİvatanx1@mynet.com:

:)) GENEL KURMAY BAŞKANIYLA ARAŞTIRIYORMUŞ, ABD YILLAR ÖNCE NE DEDİ? HİLMİ ÖZKÖK VE SONRASI BİZİMDİR DEMEDİMİ SN. BAKAN GEÇ O LAFLARI HERKES CAHİL DEĞİL ÜLKEDE EL BİRLİĞİYLE GETİRDİNİZ ABD İLE BU KOMUTANLARI,

0
0
yanıtYanıtla
bztrkalperenali@hotmail.com:

ne zaman savunma bakanı içişleri bakanı gibi etkili bakan olur o zaman bir yerlere varırız.kafalar değişmeli....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title