Haberler

Mersin - 'Göçmen Kuşlar' Türk ve Suriyeli Öğrencileri Birleştirdi

'Göçmen Kuşlar' Türk ve Suriyeli öğrencileri birleştirdiMersin Batıkent Ortaokulu'nda 'Göçmen Kuşlar' adı altında düzenlenen proje kapsamında Türk ve Suriyeli öğrencilerin katıldığı 'Yakan top' turnuvası yapıldı.

'Göçmen Kuşlar' Türk ve Suriyeli öğrencileri birleştirdi

Mersin Batıkent Ortaokulu'nda 'Göçmen Kuşlar' adı altında düzenlenen proje kapsamında Türk ve Suriyeli öğrencilerin katıldığı 'Yakan top' turnuvası yapıldı. Türk ve Suriyeli öğrencilerin adaptasyon sorununu çözmek ve kaynaştırmayı hedefleyen projede öğrenciler, oyun oynayarak birbirlerini tanıma fırsatı buldu. Turnuva için okullardan 5 Suriyeli ve 5 Türk öğrencinin katılımıyla 10 kişilik birer takım oluşturuldu. Türk ve Suriyeli öğrencilerin adaptasyon sorununu çömek ve kaynaştırmayı hedefleyen projede öğrenciler, oyun oynayarak birbirlerini tanıdı.

Amaçlarının göçmen öğrenci entegrasyonunu sağlamak olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü Ayşe Şimşek Kutlu, "Hem bizim okulda hem de Yenişehir ilçesinde bulunan çevre okullarda çok sayıda Suriyeli öğrencimiz var. Çocuklar yabancılık çekiyorlar okullara alışmakta. Türkçe dil eğitim kurslarımızla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Genel amaç Türk öğrencilerle uyum sağlamaları. Entegrasyon programı kapsamında yakan top turnuvası düzenledik. Oyun oynayarak birlik olmalarını istedik" dedi.

Türk ve Suriyeli öğrencilerden oluşan takımların, projenin amacına uygun olarak hareket ettiğini belirten Kutlu, "Her takımda 10 öğrenci var. Türk ve Suriyeli öğrencilerden oluşturulan karma takımlar. Savaş mağduru öğrencilerimizin bir çoğunun maddi durumları çok düşük. Okulumuzda iki yıldan bu yana Suriyeli öğrencilerimiz eğitim görüyor. İlk geldikleri zaman hiç Türkçe bilmiyorlardı. Türk öğrencilerle kaynaşma sıkıntıları vardı. Öğrencilerimiz Suriyeli öğrencileri kabul etmek istemediler. Bizde bunu okulumuzda eksik olarak gördük ve projeyi geliştirdik. Suriyeli çocuklarla Türk öğrencilerimizin kaynaşmasını ve bütünleşmesini sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Göçmen Kuşlar Mersin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title