Haberler

Mağdur Çiftçilere Yapılacak Ödemeler... - 2005 Yılında Doğal Afete Uğrayan Çiftçilere Verilecek Ödeneğin, Temmuz Ayı İçerisinde Hak Sahiplerine Ulaştırılacağı Bildirildi

2005 yılında doğal afete uğrayan çiftçilere verilecek ödeneğin, temmuz ayı içerisinde hak sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi.

2005 yılında doğal afete uğrayan çiftçilere verilecek ödeneğin, temmuz ayı içerisinde hak sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2005 yılında doğal afete uğrayan çiftçilerle ilgili, 2090 sayılı ''Tabii afetlerden zarar gören çiftçilere yapılacak yardımlar hakkındaki kanun'' gereği, yaklaşık 10 milyon YTL'lik diliminin, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nden Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'ne aktarıldığını belirtti.

Daha önce, 2001 yılından bu yana mağdur olan çiftçiler için iki defa 10'ar milyon YTL ödendiğini hatırlatan Anbarcıoğlu, şunları kaydetti:

''2005 yılındaki mağdur çiftçilerimizden Bursa'ya verilecek olan ödenek miktarı, 9080 çiftçimiz için 4 milyon 658 bin 751 YTL'dir. Bu para, mağdur olan çiftçilerimize temmuz ayı içerisinde ulaştırılacaktır. Böylelikle, 2001 yılından bu yana mağdur olan çiftçilerimizin (2004 yılı alacakları hariç), tüm alacakları ödenmiş olacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title