Haberler

Liseli Cansel'i İntihara Sürükleyen Öğretmen, Evli 2 Çocuk Babası Çıktı (3)

"'öğretmen KADAR, İDARECİLER DE SUÇLU" Kayseri Kadınlar Derneği Başkanı Aysun Şahin, liseli Cansel Buse K.'nın intiharı üzerine yaptığı açıklamada, "Daha güzel bir dünya, daha güzel bir gelecek isterken, geleceğimizin emanetçileri gençlerimiz, caniler tarafından katledilmekte ve bataklık çukuruna çekilmektedir.

"'öğretmen KADAR, İDARECİLER DE SUÇLU"

Kayseri Kadınlar Derneği Başkanı Aysun Şahin, liseli Cansel Buse K.'nın intiharı üzerine yaptığı açıklamada, "Daha güzel bir dünya, daha güzel bir gelecek isterken, geleceğimizin emanetçileri gençlerimiz, caniler tarafından katledilmekte ve bataklık çukuruna çekilmektedir. Ülkemizde birçok farklı nedenden dolayı kadınlarımız ve kızlarımız yaşamlarını yitirmektedir" dedi.

Liseli Cansel'in, öğretmeni tarafından tacize uğradığını, durumun bildirilmesine karşın okul yönetiminin örtbas ettiğini kaydeden Aysun Şahin, "Cansel'in katili sadece matematik öğretmeni değil bu olayı örtbas etmeye çalışan okuldaki idareciler de ahlaksız matematik öğretmeni kadar suçludur" dedi. Böyle olayların eğitim yuvalarında, çocukların emanet edildiği eğitimciler tarafından yapılmasının herkesi derinden yaraladığını belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Tutuklanan öğretmen ve görevlerinden uzaklaştırılan idareciler ile rehber öğretmen, örnek teşkil etmesi açısından en ağır cezaları alması gerekiyor. Bu olay başta aileyi olmak üzere, tüm kadınlarımızı ve tüm toplumumuzu derinden etkilemiştir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü olarak okullarda bir an önce uzman psikologlar belli periyotlarla öğrencilere hatta öğretmenlere ruh sağlığı açısından denetim yapması gerekiyor."

Dernek Başkanı Aysun Şahin, bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını da belirterek, "Suçluların en ağır cezaları almaları için çalışacağız. Bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmamasını ümit ediyor, daha sağlıklı daha mutlu gençler yetiştirmek için el birliği ile mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aysun Şahin Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title