Haberler

KÜRŞAD TÜZMEN VE 7 SPORCU KKTC'YE YÜZÜYOR

Güncelleme:

MERSİN'in Anamur ilçesinde eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de katıldığı 'Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs'a' etkinliği düzenlendi.

MERSİN'in Anamur ilçesinde eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de katıldığı 'Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs'a' etkinliği düzenlendi. İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü'nce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) uygulanan ambargoya dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte konuşan Tüzmen, Akdeniz'i barış denizi yapmak istediklerini belirterek, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni bütün dünyada tanınmasını, ticari, turizm ve en sonunda da siyasi açıdan tanınmasını arzu ediyoruz" dedi.

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de katıldığı 'Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs'a' etkinliği, Mersin'in Anamur ilçesinde düzenlendi. İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü'nce Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uygulanan ambargoya dikkat çekmek için yapılan etkinliğe, Komite Başkanı Mustafa Özer ile kulüp sporcuları da katıldı.

'KKTC'NİN SİYASİ AÇIDAN TANINMASINI ARZU EDİYORUZ'

Akdeniz'i bir barış denizi yapmak istediklerini belirten Tüzmen, Anamur'dan Girne'ye uzun bir maratonu ilk kulaçla başlatacaklarını belirtti. Tüzmen, "Zorlu bir yarış, 93 kilometre sürecek. Ancak her kulacımızda Akdeniz'in bir barış denizi olmasını, zamanında 'Türk gölü' olan Akdeniz'in hidrokarbon, doğal gaz, petrol kaynaklarıyla herkese hizmet verebilmesini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni bütün dünyada tanınmasını, ticari, turizm ve en sonunda da siyasi açıdan tanınmasını arzu ediyoruz. Anamur'dan gelen güzel suyumuzun, Kıbrıs'a gitmesini hep arzu ederek, görerek bunun bilincinde olarak kulaçlarımızı atacağız" dedi.

'FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ'

Anamur'dan aldıkları Türk bayrağını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ileteceklerini kaydeden Komite Başkanı Mustafa Özer de "Bugün Anamur'dan aldığımız Türk bayrağını kulaçlarımızla ikisi kadın olmak üzere 8 sporcumuz ile Kıbrıs Yavuz Çıkartma Plajı'na çıkartarak Türkiye'de bu güzel maratonların yapılabilmesi adına ve Kıbrıslı sporcuların uluslararası organizasyonlara alınamaması ve dünyadaki baskılara karşı bir şekilde farkındalık yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

KKTC CUMHURBAŞKANI'NA VERİLECEK

Hakemlerin gözetiminde denize atlayacak sporcular, sırayla 1 saat yüzecek ve bu durum yaklaşık 35 saat sürecek. Anamur'dan taşınan Türk bayrağı, daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a verilecek. Tüzmen ile diğer sporculara iki sahil güvenlik botu da eşlik edecek. Köpek balıklarından korumak için ayrıca yüzücülere elektromanyetik dalga yayan bileklikler takıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kürşad Tüzmen Mersin Anamur Kıbrıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title