Haberler

Küçük Sıla, Berlin'de Kırmızı Halıda Yürüyecek

Erzincan'da geçen yıl yönetmen Kutluğ Ataman'ın çektiği 'Kuzu' filminin başrol oyuncularından 10 yaşındaki Sıla Lara Cantürk, 64'üncü Uluslararası Berlin Film Festivali'nde kırmızı halıda yürüyecek.

Erzincan'da geçen yıl yönetmen Kutluğ Ataman'ın çektiği 'Kuzu' filminin başrol oyuncularından 10 yaşındaki Sıla Lara Cantürk, 64'üncü Uluslararası Berlin Film Festivali'nde kırmızı halıda yürüyecek. Yaklaşık 400 çocuk arasından seçilerek filmde rol alan Sıla, "Çok mutluyum" dedi.

Geçen yılın mart ayında Erzincanlı yönetmen Kutluğ Ataman tarafından Kemah İlçesi'nin Doğanpınar ve merkez Sazlıpınar köyleri ile kent merkezinde çekilen 'Kuzu' adlı filmde, Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan, Sıla Lara Cantürk, Taner Birsel, Nursel Köse, Erdal Yıldız, Güven Kıraç, Şerif Sezer ve Emel Göksu'nun aralarında bulunduğu 70 kişi rol aldı. Ataman'ın filmi, 6 Türk filmi ile birlikte 64'üncü Uluslararası Berlin Film Festivali'nin 12 Şubat'taki dünya prömiyerine katılacak.

400 ÇOCUK ARASINDAN SEÇİLDİ

Filmin çekimleri öncesi çocuk oyuncu arandığının duyurulması üzerine dedesi Nuri Cantürk tarafından seçmelere götürülen Sıla Lara Cantürk, yaklaşık 400 çocuk arasından seçildi. Özel bir firmada satış temsilciliği yapan 35 yaşındaki İbrahim ve 32 yaşındaki Filiz Cantürk çiftinin iki kızından büyüğü olan Sıla, sergilediği performans ile de otoritelerden tam not aldı. Küçük yaşına rağmen profesyonel bir oyunculuk sergileyen Sıla, ön gösterimde filmi izleyen Almanları kendisine hayran bıraktı.

SILA'YI BERLİN HEYACANI SARDI

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Sıla Lara Cantürk, oyunculuğa küçüklüğünden beri ilgisi olduğunu belirterek, "Afişlerde oyuncu arandığını gördüm. Dedemden seçmelere götürmesini istedim. 400 kişi arasından seçildim. Çekilen filmde 24 sahnede rol aldım. Şimdi Berlin'de kırmızı halıda yürüyeceğim. Çok heyecanlı ve mutluyum. Filmde 'Vicdan' isminde, kardeşini korkutan bir karakteri canlandırıyorum. Hem Türkiye hem de benim ilk oyunculuk deneyimin açısından filmin Berlin'e gitmesi önemli" diye konuştu.

Baba İbrahim Cantürk ise Almanya'ya Sıla ile birlikte gideceklerini söyledi. Sıla'nın ev hanımı olan annesi Filiz Cantürk ise çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, "Kızımız kırmızı halıda yürüyecek. Mutluyuz, gururluyuz" dedi.

FİLMİN KONUSU

Köyün en fakir ailesinin hanımı olan Medine, oğlu Mert'in sünneti için köyde ufak da olsa bir şölen düzenleyerek toplum içerisinde varlık gösterebilmeyi çok arzular. Şölen için tandırda pişirmek üzere bir kuzuya ihtiyacı vardır. Kocası İsmail'in tek derdiyse şehre gelen şarkıcıdır. Mert'in ablası Vicdan, kardeşini eğer düğün için kesecek kuzu bulamazlarsa onu keseceklerine inandırır. Kesilmekten korkan Mert, düğün için kuzu aramaya başlar. Şölen günü yaklaştıkça, fakirlik ve toplum baskısı ile baş etmeye çalışan Medine, sonunda konuklarına unutamayacakları bir ziyafet verir. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kutluğ Ataman Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title