Haberler

Dehşete Düşüren Rapor: Bakirelik Yaşı 8-9'a Düştü

Güncelleme:

"Turizm ve Seyahatte Çocukların Ticari Cinsel Sömürüsü Türkiye Raporu"nda endişe verici sonuçlar çıktı.

Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı'nın hazırladığı "Turizm ve Seyahatte Çocukların Ticari Cinsel Sömürüsü Türkiye Raporu"nda, turizm ve seyahatte çocuğa yönelik cinsel sömürünün endişe verici düzeyde olduğu ortaya çıktı.

BAKİRELİK YAŞI 8-9

Antalya'da turizm sektöründe çalışanlarla yapılan görüşmelerde, Türkiye'ye ticari cinsel sömürü amacıyla yurt dışından kız çocuklarının getirildiği, bazı eğlence yerlerinde çocukların fuhuşta kullanıldığı yönünde duyumlara dikkat çekiliyor. Sivil toplum örgütü üyesi bir kadın, yaşadığı tanıklıkları ise şöyle anlatıyor:

"Çocuklar, bazı otellere kimliksiz alınıyor; fuhuş yaptırdıklarına şahit oldum. Zengin adamlarla babalar arasında acenteler aracılık yapıyor. Bazı acenteler yurtdışından gelen şeyhlere, zenginlere tüm hizmeti vermek adı altında ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bakirelik yaşı eskiden 18 ile 20 yaş arası iken şimdi 8-9 yaşlarına düştü. Yazın daha fazla olmaktadır"

MASAJ SALONLARI

Raporda Ankara'da görüşülen bir hakimin bazı turizm acentaları ve otellerin yanı sıra kimi masörlerin de "hizmete aracılık" yaptığına ilişkin ifadeleri dikkat çekiyor:

"Çocuklar burada anlaşıp Antalya'ya gidiyorlar. 1 hafta-15 gün fuhuş yapıp geri geliyor. Bir çocuk bir kadının evinde bu şekilde kalıyor. Cinsel sömürüde en dirençli, en güvenirliği düşük olan masörler. Çocuk çalıştığı işlerden memnun. Bilgi vermek istemiyor. Polis müşteri gibi, sonra kız inkar ediyor. Bazı masaj salonunda çoğunlukla oral seks yapılıyor. Zaman zaman cinsel birleşme oluyor."

KÖLE DÜZENİ

Görüşülen Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin yüzde 74'ü çocukların turizm ve seyahatte çocukların cinsel sömürü mağduru olduğunu düşünüyor. Otellerde ve rehberlik bürolarında stajyer olarak çalışan bazı kızlar cinsel sömürüye maruz kalıyor. Antalya'da bir otel yöneticisinin anlatımı raporda şöyle yer alıyor:

"Turizmde kalifiye elaman bulmak çok zor. Çünkü stajyer adı altında çoğu öğrenci köle gibi ya belirli bir maaşla ya da parasız otellerde çalıştırılır. Otel departman müdürleri, çalışanlar tarafından da istismara uğrayanlar oluyor. Türk stajyerlerde de aynı durum yaşanıyor. İlk defa denizi gören, çoğu farkındalığı hiç olmayan çocuklar da fuhuşta otel içinde ve dışında kullanılabiliyor. Bunu bu sektörde sürekli duyuyoruz."

SURİYELİ ÇOCUĞU EŞİ PAZARLADI

Raporda görüşmeciler Suriye'den Türkiye'ye gelen kız çocuklarının erken evlilik, para karşılığı fuhuş gibi farklı şekillerde cinsel sömürede kullanıldığını kaydediyor. Bir avukat, "Gaziantep'te 14 yaşında Suriyeli bir kız çocuğu erken evlilik yapıyor. Eşi daha sonra fuhuş yoluyla kızı pazarlamaya çalışıyordu" ifadelerini kullanıyor. Raporda bölgede yaşayanların, "Suriyeli ailelerin çocuklarını fuhuşa isteyerek sürükledikleri" gibi izlenimine sahip olduğu belirtilerek hem çocukların hem de ailelerin mağdur oldukları yönünde farkındalık çalışmaları yürütülmesi gerektiği vurgulandı. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Antalya Türkiye Turizm Yaşam Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (76)

!:

tecavüzcülere, cinsel istismarcılara ve terörü destekleyenlere idamgelmeli

50
0
yanıtYanıtla
EgeMobil-IOS:

Akp nin Türkiye,si zina serbest!!!!!

21
24
yanıtYanıtla
şehirli:

Özgürlük budur. Zina bazı dinsel yönetim şekillerinde yasaktır. Suç apayrı bir olay konudan farklı yargılanmalı!

yanıt1
yanıt1
R:

Esarp , çarşaf , çuval , cuppe ,fes ,pis Sakal :/Akp

11
33
yanıtYanıtla
!:

8-9 yaşındaki bir çocuğa kimin nefsi uyanır acaba? Yazık iyice sapıklaştık

42
1
yanıtYanıtla
CcC:

alan razı veren razı kimene !!!

0
41
yanıtYanıtla
gül hoca.:

8 yaş evlilik yaşıdır diyen kesim i örnek alıyorlardır.

11
27
yanıtYanıtla
ismail duman:

haklısın dostum araplarda cinsel sapıklık yüzyıllardır var 8. . . . 9. . . yaşlarındaki kızlarla evleniyordu bu sapık toplum ve halen arap zenginleri aynı şeyi yapıyorlar adamların ruhunda sapıklık var bu ilkel çağ dışı yaratıklar hevaların hiç aksatmıyorlar

yanıt5
yanıt9
İnsan:

8-9 yaşında çocuğa nefsi uyanan yaratığın ben neyim diye önce aynaya bakıp sorması gerek????

35
0
yanıtYanıtla
HAKAN:

BUNLAR BATININ YASAM TARZI VE CHPNIN LAIKLERIN SAVUNDUGU ISTEDIGI YASAM TARZI

18
13
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title