Haberler

Konya 14 Yıl Sonra Çözülen Cinayet Davasında Şok Suçlama; Cinayeti Ölen Kişinin Üzerine Attılar

Konya'da 2003 yılında işlenen ve polisin gazete kupüründen 14 yıl sonra aydınlattığı kemerle boğularak öldürülen Ümmü Şimşek (27) cinayetiyle ilgili tutuklanan Şimşek'in ablası Raziye (55) ve yeğenleri Talat (35) ile İlhami Şimşek'in (39) 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan yargılanmasına...

Konya'da 2003 yılında işlenen ve polisin gazete kupüründen 14 yıl sonra aydınlattığı kemerle boğularak öldürülen Ümmü Şimşek (27) cinayetiyle ilgili tutuklanan Şimşek'in ablası Raziye (55) ve yeğenleri Talat (35) ile İlhami Şimşek'in (39) 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklardan İlhami Şimşek, cinayeti ölen babası Veli Şimşek'in, Raziye Şimşek de İlhami Şimşek'in babası olan ağabeyinin yaptığı ileri sürdü. Diğer sanık Talat Şimşek ise savunmasında teyzesi Ümmü Şimşek'i kendisinin boğmadığını iddia edip, suçlamaları kabul etmedi.

14 YIL SONRA ÇÖZÜLEN CİNAYET DAVASINDA ŞOK SUÇLAMA; CİNAYETİ ÖLEN KİŞİNİN ÜZERİNE ATTILAR

Çumra ilçesinde 3 yaşından itibaren babaannesi ve dedesinin yanından büyüyen Açık Öğretim Lisesi öğrencisi Aleyna Gökçe, 14 yıldır kayıp olarak bildiği annesini, geçen yıl elindeki eski fotoğrafla aramaya başladı. Bir süre sonra Gökçe'yi telefonla arayan akrabası, Anneni öldürüp, köprü altına attılar. Sonra kimsesizler mezarlığına gömdüler. dedi.

Bunun üzerine Gökçe, geçen yıl Ocak ayında Çumra Adliyesi'ne giderek, savcılığa ihbarda bulundu. Suç duyurusunun ardından Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nce özel ekip kuruldu. Polis, araştırması sonucu ulaştığı Ümmü Şimşek'in ailesi ve yakınlarıyla görüştü; ancak aile üyelerinin bazılarının çelişkili ifadeler vermesinden ve kayıp başvurusunda bulunmamalarından şüphelendi. Araştırmasını derinleştiren özel ekip, 2003 yılına ait gazetelerin arşivlerini tek tek inceledi. Bir gazetenin 22 Haziran 2003 tarihli sayısında 'Esrarengiz cinayet' başlıklı haberin fotoğrafındaki öldürülmüş olarak bulunan kadın ile savcılığa Ümmü Şimşek'e ait diye verilen bir fotoğrafın aynı olduğu belirlendi.

KEMERLE BOĞUP, DERE YATAĞINA ATMIŞLAR

Geçen yıl Şubat ayında, Ümmü Şimşek'in aile üyelerini çapraz sorguya alan polis, aile içi cinayeti ortaya çıkardı. Şüphelilerin ifadelerinden, Şimşek'in 2003 yılında cezaevinde kalan eşi Hasan Şimşek'i, başka bir erkekle aldattığı iddiasıyla şimdi hayatta olmayan annesi Ayşe Şimşek ve ağabeyi Veli Şimşek ile ablası Raziye Şimşek tarafından Çumra Devlet Hastanesi'ne zorla götürülerek, cinsel ilişki yaşayıp, yaşamadığını öğrenmek için muayene ettirilmek istendiği belirlendi. Doktorun, bunun yasal olmadığını belirtip, muayene yapmaması üzerine ailenin eve döndüklerinde Ümmi Şimşek'i öldüresiye dövdüğü belirlendi. Şimşek'in dövüldükten sonra yarı baygın halde ağabeyi Veli Şimşek, ablası Raziye Şimşek ve yeğenleri Talat ve İlhami Şimşek tarafından otomobile konularak, Konya- Isparta yolunun 28'inci kilometresine getirildiği, burada otomobili kullanan Veli Şimşek'in belinden çıkardığı kemeri verip, Ümmü Şimşek'i boğmasını söylediği belirlendi. Bunun üzerine abla Şimşek ve yeğenlerine direnen Ümmü Şimşek'in, boynuna kemer geçirildiğinde, kendisini öldürmemeleri için yalvardığı, bu sırada ablası Raziye Şimşek'in oğlu olan yeğeni Talat'ın kemeri sıkarak, Şimşek'i öldürdüğü ve cesedi de bölgede bulunan dere yatağına attığı saptandı.

Cinayeti itiraf eden Raziye, Talat ve İlhami Şimşek ile olayı bildikleri halde gizleyen Zekeriya ve Hayriye Şimşek, Çumra Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden Raziye, Talat ve İlhami Şimşek, tutuklandı, Zekeriya ve Hayriye Şimşek ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

'FUHUŞ YAPTIĞI DÜŞÜNCESİ' HAKSIZ TAHRİK SAYILDI

Tutuklu Raziye, Talat ve İlhami Şimşek hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın görülen 4'üncü celsesinde Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında mütalaasını verdi. Mütalaada, sanıkların Ümmü Şimşek'i öldürmeyi planladıkları; ancak 3- 4 saat dilimi içinde öldürme eylemini gerçekleştirmediği için 'tasarlayarak öldürme'nin yasal şartlarının oluşmadığı belirtildi. Savcılığın mütalaasında, öldürülen Ümmü Şimşek'in 'fuhuş yaptığı' düşüncesi nedeniyle sanıkların olayı 'haksız tahrik' altında işlediğini belirtilerek, Maktulenin yabancı erkeklerle fuhuş yapmasınınfuhuş yaptığı düşüncesinin sanıklar yararına haksız tahrik oluşturacağı anlaşılmakta denildi.

Cumhuriyet savcısı, sanıklar hakkında istenen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını, 'haksız tahrik indirimi' ile 18- 24 yıl hapis cezasına çevirdi.

CİNAYETİ BABAM İŞLEDİ

Konya 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 5'inci celseye tutuklu sanıklar Raziye, Talat ve İlhami Şimşek katıldı. İlhami Şimşek, savunmasında halası Ümmü'yü ölen babası Veli Şimşek'in öldürdüğünü ileri sürdü. Şimşek, ifadesinde Ben halamı çok severdim. Her zaman görüşürdüm. O gün babamla, halam arabada tartıştı. Halam, 'Ben kimseye hesap vermem' diye bağırdı. Babam çok sinirli bir adamdı. Bunun üzerine kemerini çıkartıp arkada oturan Raziye ve Talat'a verdi. Raziye ve Talat kemerle Ümmü'yü boğmaya çalıştı. Ancak Ümmü direnince boğamadılar. Sonra babam kemeri tekrar geri aldı. Arabayı sağa çekti ve Ümmü'yü kendi elleriyle boğdu. Ben o an donakaldım. Bir şey yapamadım. dedi.

AĞABEYİM ÖLDÜRDÜ

Raziye Şimşek de suçu İlhami Şimşek'in babası olan ağabeyi Veli Şimşek'in üzerine atarak, Önce Allah'a sonra adalete sığınıyorum. Ben bir şey yapmadım. Ben, ağabeyimle Ümmü'nün arasını yapmaya çalışıyordum. Aralarını bulmak için ordaydım. Ümmü'yü ağabeyim öldürdü. dedi.

BEN BOĞMADIM

Diğer tutuklu sanık Talat Şimşek ise savunmasında, suçlamayı kabul etmeyerek, Ben boğmadım. İddiaları kabul etmiyorum. Ümmü'nün fuhuş yapmasını da doğru bulmuyorum. Müslüman bir toplumda yaşıyoruz. Bunu yapması yanlış. Dinimiz açısından da toplumsal açıdan da bu böyledir. dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmasını aldıktan sonra duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veli Şimşek Ayşe Şimşek Çumra Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title