Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan, Bedri Koraman İçin Başsağlığı Mesajı

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ünlü karikatürist Bedri Koraman'ın ölümünün ardından bir mesaj yayınlayarak, duyduğu büyük üzüntüyü dile getirdi.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ünlü karikatürist Bedri Koraman'ın ölümünün ardından bir mesaj yayınlayarak, duyduğu büyük üzüntüyü dile getirdi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Koraman Ailesi başta olmak üzere basın dünyası ve Türkiye'ye başsağlığı dileyerek, şöyle devam etti:

"Bir duayen. Bir usta. 1945'te illüstrasyon ressamı ve karikatürcü olarak Babıali'ye giren Bedri Koraman'dan bahsediyorum. Karikatür çizmeye 1947'de Çocuk Alemi dergisinde başlıyor. 41 Buçuk, Tef, Taş, Karikatür gibi mizah dergilerinde çiziyor, 1951'de Deve, daha sonra Gölge adlı mizah dergilerini çıkarıyor ve 1954'te Milliyet gazetesinde çalışmaya başlıyor. Başlayış o başlayış, hep çiziyor ve çizdikleriyle akılda kalıyor, alkışlanıyor, yol gösteriyor, eleştiriliyor ama o hep çiziyor. Bu büyük çizgi ustası 1970'lerde Abdi İpekçi'nin isteğiyle, Milliyet'in birinci sayfasında, gazetenin o günkü en önemli haberini tamamlayan ve resim yanı ağır basan renkli karikatürler çizdi. Silahlı saldırıya bile uğruyor ama çok şükür yara almadan kurtuluyor. Bedri Koraman usta Yassıada Yargılamalarını izleyip karikatüre dökerek muhabir-karikatürcü tipinin ilk örneklerinden biri de oluyor. 1970'lerde parti kurultaylarını, seçim gezilerini izleyip gazetede bantlar halinde yayımlayarak çalışmalarını sürdürüyor. Siyasi karikatürlerinin bir kısmını Siyaset Arenası adlı kitabında toplayan Bedri Koraman usta, İtalya Marostica, Yugoslavya Üsküp'te ve Saraybosna'da özel ödüller alıyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Spor karikatürleri Yarışması'nda birincilik ve ikincilik ödülleri de alan, 1986'da merkezi Brezilya'da bulunan Internacional dos Jornalistas adlı basın kuruluşuna onur üyesi seçilen, Karikatürcüler Derneği Genel Başkanlığı da yapan usta artık aramızda yok. Kendisine rahmet, başta eşi Nil hanımefendi olmak üzere, ailesine, meslektaşlarına, basın dünyasına ve Türkiye'ye başsağlığı diliyorum." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Bedri Koraman Milliyet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title