Haberler

Kazak Öğrenci ve Akademisyenler ziyaret

Güncelleme:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kazakistan'da akademisyenlik yapan ve Türkiye'de staj gören akademisyen ve eğitim gören Kazak öğrencilerle bir araya geldi.

BİZLERE DESTEK VERDİĞİ İÇİN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Malatya'yı tanıtmak için Kazak öğrenci ve akademisyenler ile birlikte Malatya'yı ziyaret ettiklerini söyleyen Niğde Ömer Halis Demir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Talas, "Malatyalı olarak Kazak kardeşlerimizi Malatya'mızda ağırlamak istedik ve dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'da bizleri ziyaret etti. Kazak arkadaşlarımızın bir kısmı hem ülkelerinde akademisyen hem de Türkiye'ye staj eğitimlerini görmeye geldiler. Bir kısmı da yüksek lisans doktora ve lisans seviyesinde öğrenci misafirlerimiz olarak bulunuyorlar. İnsana dokunmanın bir örneğini ortaya koymak adına Kazak kardeşlerimizi Malatyalı kardeşleriyle buluşturma gibi bir düşünceyle hareket ettik. Bu ziyareti Malatya'nın gastronomisini dış dünyaya tanıtmanın bir yolu olarak da düşündük. Arslantepe Höyüğünün gündeme gelmesi ve daha çok insana ulaşması gibi yaklaşımlarla Malatya'ya geldik. Bizlere destek verdiği için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bir Malatyalı olarak başkanımızın yaptığı atılımlardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

BÜTÜN TÜRK KARDEŞLERİMİZLE BİRLİK İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Kazak öğrenci ve akademisyenleri, soydaşları Türkiye'de ve Malatya'da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Türki Cumhuriyetlerinin arasında tesanüt duygusu olması bizleri Türkiye olarak gururlandırıyor. Türk Devletleriyle birlikte geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantı vardı. Toplantı içerisinde Türkiye'de Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapmış olan Binali Yıldırım Bey Türkiye'nin Aksakallı Türkiye temsilcisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edildi. Yani artık yeni Dede Korkutlarımız var. Yeni Dede Korkutlarımızın Türk dünyasına ve Türki Cumhuriyetlerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Malatya, çok değişik medeniyetlere, uygarlıklara ve kültürlere ev sahipliği yapmış bir kadim şehirdir. Biz Malatya'yı tarif ederken insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehri diye tarif ediyoruz. UNESCO'da Malatya'da insanlık medeniyetinin başladığını geçtiğimiz Temmuz ayında tescil etti. Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehri derken bilindiği gibi bizlerde Kazak kardeşlerimiz gibi Orta Asya'daydık. Oradaki şartlardan dolayı biz batıya doğru göç ettik. Göç eden Oğuz kollarından bir tanesi de Malatya'ya geldi ve yerleşti. Daha sonra burada devletleşme sürecine girdik. Malatya sancağı aynı zamanda Anadolu'nun fetih sürecini başlattı. Kayseri'nin Melikgazi tarafından fetih edilmesi. Sivas'ın Hasangazi tarafından fetih edilmesi. Ankara'nın Hüseyingazi tarafından fetih edilmesi. Bunlar Battalgazi'nin babası,amcası ve kardeşidir. Battalgazi'de İstanbul kuşatmasından dönerken Eskişehir'de şehit olmuştur.Dolayısıyla Anadolu'nun fethi 1071 yılından çok önce Malatya sancağından başlıyor. Malatya Türk ve İslam tarihi açısından önemli bir şehirdir. Mevlanalar, Sadrettin Koneviler, İbni Arabiler ilim irfan destanları yazdılar.

Kazakistanlı, Özbekistanlı, Türkmenistanlı, Azerbaycanlı, Doğu Türkistanlı Uygurlu kardeşlerimiz var. Biz Türklerin birliği ve beraberliğinden kimsenin rahatsız olması değil Türklerin medeniyet götürmesi noktasında birlikte olmamız gerekir. Bizim birlikteliğimiz başkasına korku değil onlara adaleti, hukuku, sevgiyi ve saygıyı gösterme anlamındadır. Milletler tarihine baktığımızda Türk milletinin kadirşinas olduğunu fark edersiniz. Biz Kazak kardeşlerimizle de, Özbek kardeşlerimizle de, Türkmen kardeşlerimizle de, Azerbaycanlı kardeşlerimizle de, Kırgız kardeşlerimizle de ve diğer Ahıska Türkleriyle de hepsiyle birlikte kardeş olacağız, güçlü olacağız, birlikte olacağız, birbirimizi destekleyeceğiz" diye konuştu.

Programa katılan Kazak Akademisyenlerle birlikte öğrenciler, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler. Kazak heyeti ayrıca Başkan Gürkan'a çeşitli hediyeler takdim ederken Başkan Gürkan'da misafirlere hediyeler takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selahattin Gürkan Türkiye Malatya Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title