Haberler

Kayseri Valiliği uyuşturucu tacirlerine geçit vermemekte kararlı

Güncelleme:

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in destekleri ile bölgenin en büyük ve aktif rehabilitasyon merkezi kuruluyor. Uyuşturucu ile mücadele ve uyuşturucu bağımlılığına düşmüş gençleri topluma kazandırmak için harekete geçtiklerini belirten Çiçek, "Gençlerimizi, bunlara teslim etmeyeceğiz diye söz verdik" dedi.

Kayseri'de, İç Anadolu Bölgesi'nin en kapsamlı uyuşturucu ile mücadale merkezinin inşasına başlandı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek önderliğinde Yeşilay, Kayserili iş adamları ve hayırseverlerin desteği ile bölgenin en kapsamlı rehabilitasyon merkezi için kollar sıvanırken Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Gençlerimizin zehirlenmesinin önüne geçmek için neler yapabiliriz diye tartıştığımızda öncellikle hem polisiye açıdan hem kolluk kuvvetlerimizle beraber uyuşturucu satıcılarına gözü açtırmamamız, Kayseri'de hiçbir gencimizi zehir tacirlerine kurban etmememiz gerektiği konusunda çalışmaya başladık." şeklinde konuştu.

"GENÇLERİMİZİ BUNDAN KURTARABİLİRİZ"

Uyuşturucu ile mücadale merkezi önünde haberler.com'a konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Tanımladığımız her bir gencimizin maalesef ki 10 arkadaşını daha bu belanın içine götürdüğünü istatistikler söylüyor. Biz hem önleyeci tedbirlerle hiç kimseyi buna başlatmamaya çalışırken, uyuşturucu ile mücadele ederken bir de bulaşmışları tedavi etmemiz gerekiyordu. İçerisinde atölyelerin olduğu, yataklı, spor merkezinin, sahaların olduğu bir merkez yaparsak biz 100 kişiyi gerekirse işe alarak bu işin uzmanları ile çalışıp 6 ay boyunca tedavi sağlayarak gençlerimizi bundan kurtarabiliriz." dedi.

Kayseri Valiliği uyuşturucu tacirlerine geçit vermemekte kararlı

"BİTTİĞİNDE BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK"

Uyuşturucu ile mücadele merkezinin en önemli yanlarından birinin de bağımlıları sadecetedavi etmekle kalmayıp 6 ay boyunca tedavi alan kişilerin sosyal hayata ivediilikle dönmesi için istihdam alanları oluşturulacağını belirten Çiçek, "Burası bittiğinde ilk etapta 40 yataklı olacak. İçerisinde iş atölyeleri, meslek atölyeleri, mobilya atölyeleri, konferans salonları olacak. Hem arkadaşlarımıza burada meslek öğretmek hem tedavi etmek önceliğimiz olacak. Psikologlarımız ile beraber daha çok Yeşilay uzmanlarının bize bildirdiği 'Bunlar olması gerekir' denen her şey içerisinde olacak. Bu haliyle bittiğinde bölgenin en büyüğü olacak." ifadelerini kullandı.

Kayseri Valiliği uyuşturucu tacirlerine geçit vermemekte kararlı

"ONLARI HAYATIN ZORLUKLAR İLE TEK BAŞINA BIRAKMAYACAĞIZ"

Çiçek, uyuşturucu ile mücadele edip tedavi alan gençlerin sonraki süreçte yaşadığı en büyük zorluğun iş bulmak olduğunu belirterek "En önemli meselelerden birisi burada tedavi ettiğimiz bir gencimizi hayatın içerisine,hayatın zorluklarına tekrar yolladığımızda bazen tekrardan buna başlama ihtimali bizi korkutuyor. Bunun için de çalışma yaptık. Burada bir kariyer merkezi planladık ve iş insanları ile görüştük. 6 ay boyunca tedavi almış ve tedavi sonucu başarıyla tamamlanmış gençlerimizi, iş istediği takdirde iş bulacağız. İş insanlarına, konuştuğumuz firmalara, Yeşilay'da görevli arkadaşlarımıza güveniyorum. Bu manada onları hayatın zorlukları ile tek başına bırakmayacağız." dedi.

"YEŞİLAY OLARAK ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

İlçelerde, okullarda ve üniversitelerde Yeşilay kulüplerinin güçlendirilmesi için çalışmalar yapıldığı belirtilirken Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çiftçi ise "Bağımlılık dediğimiz şey sadece bir süreçten ibaret değil. Psikolojik de bir süreç. Bu nedenle o maddeyi kullanmayı bıraktığı andan itibaren 'Tamam, temiz' deme şansımız yok. Onların her daim psikososyal desteklerle yanında olacağımız, bir sıkıntıları veya dertleri olduğunda bize gelecekleri, onları dinleyecek psikologların olduğu, iş imkanları sunacak iş adamlarının olduğu böylelikle tüm şehir olarak bağımlılarımızı aslında sahiplenmemiz gerektiği ve onların toplumda yer almaları için büyük bir destek verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz de Yeşilay olarak üstümüze düşeni yapacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kayseri Valiliği Gökmen Çiçek Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title