Haberler

Kayıp Yüzücüler Bulundu

Güncelleme:

Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçmek isterken kaybolan üç genç, bulundu. Yüzücüler, Lapseki'ye getiriliyor.

Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçmeye çalışırken azgın dalgarın arasında kaybolan Mustafa Uçmaz, Ulvi Aygün ve Abdurrahman Esin kaybolduktan bir süre sonra denizde bitkin halde bulundu. Yüzücüler tekneye alındı ve Lapseki'ye getiriliyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle, Gelibolu'dan Lapseki'ye yüzerek geçmek için denize giren 3 genç kayboldu. Üç genç yarışa katılmak istedi ancak kontenjanda yer kalmayınca yarışa alınmadılar. Üç genç ısrarla yarışa katılmak istedi ve denize girdikten bir süre sonra dalgalar arasında kayboldu. Yüzücüler bir süre sonra bitkin halde bulundu.

KONTENJAN DOLDU DİYE AYRI KULVARDAN GİTTİLER

Çanakkale Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Çanakkale- Eceabat parkurunda Çanakkale Boğazı'nı Yüzerek Geçme Yarışları'nın kontenjanı dolduğu için kayıt yaptıramayan Lapsekili gazeteci, 30 yaşındaki Mustafa Uçmaz ile Lapseki'de bir fabrikada çalışan 22 yaşındaki Ulvi Aygün ve 21 yaşındaki işçi Abdurrahman Esin, kendilerine ayrı kulvar belirledi.

VALİLİK DE İZİN VERMEDİ

Çanakkale Valililiği'ne başvurarak Gelibolu- Lapseki arasından boğazı geçmek istediklerini söyleyen 3 yüzücüye güvenlik gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi. İddiaya göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan izin alan 3 yüzücü, bir tekne refakatında Gelibolu Limanı'ndan saat 12.30'da denize girdi. Yüzücüler, kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra poyraz rüzgarının oluşturduğu büyük dalgaların arasında gözden kayboldu.

Mustafa Uçmaz, Ulvi Aygün ve Abdurrahman Esin için Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler başta olmak üzere; kurtarma botları bölgeye sevk edildi.

Arama çalışmaları esnasında boğaz, transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Uçmaz Çanakkale Gelibolu Lapseki Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title