Haberler

Karikatürist Bedri Koraman'dan Çocuklara Resim Dersi

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu Ziyaret Eden Karikatürist Bedri Koraman, Öğrencilerle Birlikte Resim Çizdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Karikatürist Bedri Koraman, öğrencilerle birlikte resim çizdi.

Okul Müdürü Hacı Gergerli ve okulun öğretmenleri ile bir süre sohbet eden Koraman, "Harika resimler yapmışlar. Belki de 20-30 sene sonra resimlerini sergilerde göreceğiz. Bir çoğu belki yurt dışına çıkacak. Belki sanat merkezlerinde kendilerini yetiştirip dünya çapında eserler verecek hale gelecekler. Burada bunların tohumlarını görüyoruz. Bunlar gurur verici, övünülecek şeyler" dedi.

Torba Mahallesi'ndeki yazlığında geçtiğimiz yıl eylül ayında geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gören Bedri Koraman, sağlık durumuyla ilgili yöneltilen soruya, "Gribal bir enfeksiyon nedeniyle hastaneye yattık. Aşırı ateş nedeni ile kalbimizi dahi kaybedecek noktaya giderken doktorlarımızın elinde Allah'a çok şükür sağlığımıza kavuştuk" diye cevap verdi.

Okul Müdür Hacı Gergerli, ziyaretten duyduğu memniyeti dile getirerek okulda çok amaçlı salon ve ek derslik inşaatının sürdüğünü belirtti ve kamuoyundan destek beklediklerini söyledi.

Bedri Koraman, daha sonra 3-A sınıfını ziyaret etti. Koraman, kendileri için karikatür çizmesini isteyen öğrencilere, "Ama siz hemen karikatürü düşünmeyin. Önce resim. Önce desen çalışacaksınız. Figürleri doğru çizmeyi öğreneceksiniz, renklerle çalışmayı öğreneceksiniz" dedi. İlk okuldan bu yana tahtanın karşısına geçmediğini söyleyen Koraman, ardından öğrencilerle birlikte resim çizdi.

(OU-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title