Haberler

İzmir'deki Raymond Croze gemisi tartışma yarattı

Güncelleme:

Gemi söküm işlemleri için İzmir'in Aliağa ilçesine gelen Raymond Croze gemisi, çevre ve halk sağlığını tehdit ettiği iddiaları nedeniyle tartışmalara neden oldu. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, DİSK ve KESK temsilcileri, gemi söküm işlemlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Gemi sökümünün çevresel mevzuata uygun şekilde yapılması ve kamusal denetimlerin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Geri dönüşüm için gemi söküm işlemleri yapılmak üzere İzmir'in Aliağa ilçesine gelen Raymond Croze gemisi, çevre ve halk sağlığını tehdit ettiği iddiaları nedeniyle tartışmaya neden oldu.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, DİSK ve KESK temsilcileri, İzmir Mimarlık Merkezi'nde Raymond Croze gemisi ve Aliağa'daki gemi söküm işlemlerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Ortak açıklamayı okuyan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, söküm için ilçeye gelen Fransız kablo döşeme gemisi Raymond Croze'un bütünü ile tehlikeli atık olduğunu, geminin her yerinde asbest kullanıldığını savundu.

Yetkililerden gemi ile ilgili "Tehlikeli Madde Envanter Raporu"nun olup olmadığı, radyasyon ölçümü yapılıp yapılmadığı, gemide kullanılan boyaların potansiyel olarak asbest içerdiği hakkında söküm tesisinin bilgilendirilip bilgilendirilmediği gibi sorulara yanıt beklediklerini ifade eden Akdemir, şöyle konuştu:

"Aliağa'da çevresel mevzuata aykırı işlem yapan, çevre ve halk sağlığı sorunu yaratan işletmelerde gemi sökümüne son verilmelidir. Gemi sökümü sürecinin bilimsel ve teknik değerlendirmelerle, etkin bir kamusal denetimle yürütülmesi için gerekli çalışmaların ivedilikle gerçekleştirilmesi gerekmektedir. "

-"Faaliyetler çevre ve işçi sağlığına uygun yapılmaktadır"

Raymond Croze gemisinin sökümünü yapacak Anadolu Gemi Söküm Şirketi Kurumsal İletişim Koordinatörü Mine Aydın ise yaptığı yazılı açıklamada yaklaşık 3 bin 597 tonluk geminin söküm planının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylandığını, tehlikeli atık envanterinin uluslararası akredite kuruluşlar tarafından düzenlendiğini belirtti.

Aydın, "Gemide 4 ton asbest olduğu raporlanarak ilgili kurumlarla paylaşılmıştır. Geminin tehlikeli atık bertarafı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylı firmalar aracılığıyla yapılacak olup, gemi söküm faaliyetleri devam edecektir. Tüm gemi geri dönüşüm faaliyetleri çevre ve işçi sağlığına uygun olarak yapılmaktadır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Tabip Odası Aliağa İzmir Çevre İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title