Haberler

İstanbul'da Kuşlar İçin Buluşma

Güncelleme:

"16.Türkiye Kuş Konferansı", 9-11 Mayıs tarihlerinde dünyanın en önemli kuş göç yollarından biri olan İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Doğa Derneği ve İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu'nun (İKGT) düzenleyeceği "16. Türkiye Kuş Konferansı", 9-11 Mayıs 2014 tarihlerinde dünyanın en önemli kuş göç yollarından biri olan İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Sarıyer Demirciköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve uluslararası katılımcıları da ağırlayacak olan "16. Türkiye Kuş Konferansı"nın bu yılki teması "Göç Yolları ve Tehditler: İstanbul Örneği". Konferansın bu yıl 3. Havalimanı, 3. Köprü ve Kanal İstanbul gibi çılgın projelerin neden olacağı doğa tahribatının tehdidi altında olan İstanbul'da yapılacak olması ayrı bir önem taşıyor.

Sarıyer Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleşen konferansın ilk iki günü, İstanbul'un doğası ve küresel kuş göç yolları açısından önemi ile tehditler ve koruma stratejileri tartışılacak. Konferansın son iki günü ise bu yıl 10 -11 Mayıs 2014 tarihlerinde kutlanacak olan Dünya Göçmen Kuşlar Günü'ne de denk geliyor. Bu nedenle 11 Mayıs Pazar günü İstanbulluların da geniş katılımının beklendiği "Göç Festivali" yapılacak. İlk kez gerçekleştirilecek olan festival kapsamında hem yetişkinler hem de çocuklar için çeşitli sosyal etkinlikler ve piknik düzenlenecek. İlkbahar göçüyle aynı zamana denk geldiği için yırtıcı kuş türlerinin göçü izlenecek ve katılımcılarla birlikte 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi projelerle yok olacak alanların sadece insanlara değil diğer canlılara da ait olduğunu ifade eden etkinlikler düzenlenecek.

Birdlife International'ın Türkiye'deki ortağı olan Doğa Derneği'nin Genel Müdürü Engin Yılmaz konferansla ilgili olarak: "İstanbul, sadece 11 Önemli Doğa Alanı'nın ve küresel ölçekte nesli tehlike altında olan 50 türün bulunduğu bir şehir değil. Aynı zamanda 15 milyon insanın yaşamını milyonlarca göçmen kuş ile paylaştığı bir kent. Bu amaçla biz konferansta kuş göç yolları üzerinde yürütülen projelerin bu çeşitlilik için nasıl tehditler barındırdığını ve ne tür trajik sonuçlara gebe olduğunu da bilimsel olarak ortaya koymayı planlıyoruz.3. Köprü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi, yapılaşma baskısını da artıran projelerin tehdidi altında olan İstanbul sahip olduğu zengin kültürel ve biyolojik çeşitlilikle küresel ölçekte kritik bir öneme sahip. Bu nedenle çılgın projelerin neden olacağı doğa tahribatının sonuçları sadece İstanbul'u değil, tüm dünyayı etkileyecek." dedi.

İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu'nun üyelerinden Akdoğan Özkan ise, "bu tip konferanslara ilk kez sadece ornitologları ve kuş gözlemcilerini değil, şehrinin doğasına dair kaygı duyan herkesi bekliyoruz."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Göçmen Kuşlar İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title