Haberler

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor

Güncelleme:

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyonunu sürdürüyor. Operasyonlar sonucunda Filistinli militan gruplara ait birçok hedef vuruldu. Saldırılar nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise artmaya devam ediyor.

ÇEKİM TARİHİ: 4 ve 5 Ocak 2024

1. ANONS (İngilizce): NİCK KOLYOHİN, Xinhua Tel Aviv muhabiri

2. Gazze'deki savaş yorgunu bölgelerin çeşitli görüntüleri

ANONS (İngilizce): NİCK KOLYOHİN, Xinhua Tel Aviv muhabiri:

"Cuma günü İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyonunu sürdürdü. Yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz gün içinde hava, kara ve deniz kuvvetleri, operasyonel komuta merkezi ve askeri bölgeler dahil olmak üzere Filistinli militan gruplara ait 100'ün üzerinde hedefi vurdu.

Kuzeyde İsrail savaş uçakları, saldırılarına devam ederek Lübnanlı militan grup Hizbullah'ın askeri altyapısını hedef aldı."

Hamas'ın kontrolündeki Sağlık Bakanlığı'ndan Cuma günü yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı, 7 Ekim'den bu yana 22.600'e yükseldi.

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'nin nüfusunun yüzde 85'ini teşkil eden 1,9 milyon kişinin yerlerinden olduğunu ve birçok kişinin de birkaç kez yerinden edildiğini açıkladı.

"Birçok kişi artık Deyr el-Belah'a kaçıyor. Her gün bombalardan muzdaribiz. Herkes korkuyor. Çocuklar, yüksek seslerden korkuyor."

"Sabahtan beri bizleri füzelerle bombalıyorlar. Güvenli hiçbir yer yok. Burada hiçbir şeyimiz kalmadı."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Gazze'den bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Militan İsrail Gazze Savaş ve Çatışma Orta Doğu İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Göçmenler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title