Haberler

İsrail Batı Şeria'da döviz bürolarını bastı, 2 milyon 700 bin dolara el koydu

Güncelleme:

Gazze'de katliama devam eden İsrail ordusu, Batı Şeria'daki bazı döviz büroları ve şirketlere baskın düzenledi. İsrail polisi ve istihbarat servisi Şin-Bet'ten çok sayıda silahlı gücün de katıldığı baskında yaklaşık 2 milyon 700 bin dolar değerinde 10 milyon şekele el konuldu. Baskında döviz bürosu çalışanı 21 kişi de gözaltına alınırken, paraların Hamas'a ait olduğu belirtildi.

İsrail ordusu, polisi ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'ten (Şabak) çok sayıda silahlı güç, Batı Şeria'daki bazı döviz büroları ve şirketlere düzenledikleri baskınlarda 10 milyon şekele (yaklaşık 2 milyon 700 bin dolar) el koydu.

İSRAİL ORDUSU, 2 MİLYON 700 BİN DOLARA EL KOYDU

Gazze'de dünyanın gözü önünde katliam gerçekleştiren İsrail ordusunun zulmü bitmek bilmiyor. İsrail ordusunun yanı sıra, polis ve iç istihbarat servisi Şin-Bet'ten (Şabak) yapılan ortak açıklamada, Batı Şeria'da dün gece döviz bürolarına geniş çaplı baskın düzenlendiği belirtildi. Baskınlarda Hamas'a ait olduğu iddia edilen 2 milyon 700 bin dolar değerinde 10 milyon şekele el konuldu.

İsrail, Batı Şeria'daki döviz bürolarına baskın düzenledi

21 KİŞİ GÖZALTINDA

Açıklamada ayrıca, Ramallah, Cenin, El Halil, Tul Kerim ve Bire kentlerinde 21 şüphelinin gözaltına alındığı ve haklarında incelemenin devam etmesinden dolayı gözaltı sürelerinin uzatılacağı kaydedildi. Gözaltına alınan söz konusu kişilerin döviz bürolarında çalışanlar olduğu ifade edildi.

İsrail, Batı Şeria'daki döviz bürolarına baskın düzenledi

Baskında paraların yanı sıra kasalar, belgeler, kayıt cihazları ve cep telefonlarının müsadere edildiği aktarıldı. Açıklamada, el koyma işleminin Savunma Bakanlığından alınan talimat doğrultusunda gerçekleştirildiği savunuldu. Filistin yönetimi ve mallarına el konulan döviz bürolarından henüz açıklama yapılmadı.

İsrail, Batı Şeria'daki döviz bürolarına baskın düzenledi

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim'de kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail, Batı Şeria'daki döviz bürolarına baskın düzenledi

CAN KAYBI 21 BİNİ AŞTI

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bin 800'ü çocuk, 6 bin 300'ü kadın olmak üzere, 21 bin 320 Filistinli öldürüldü, 55 bin 603 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 167'si karadan işgal sürecinde olmak üzere 501 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail, Batı Şeria'daki döviz bürolarına baskın düzenledi

Çatışmalara 24 Kasım'da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada" 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 314 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 129 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.

İsrail, Batı Şeria'daki döviz bürolarına baskın düzenledi

İsrail, Batı Şeria'daki döviz bürolarına baskın düzenledi

İsrail, Batı Şeria'daki döviz bürolarına baskın düzenledi

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Şin Bet İsrail Gazze Gözaltı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

kadir şimşek:

Boğazınızda kalsın inşAllah

79
6
yanıtYanıtla
Babilya :

Toprağı çalan parayı da çalar.

31
3
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Ataturk un hedefledigi misaki milli sinirlari disinda vallahi kimsenin topraginda gozumuz yok

8
19
yanıtYanıtla
Öznur:

Hırsız ve katiller. Yalnız daha önceki savaşlardaki düşmanlar gibi değiller. Çok acımasız ve pişkinler. Şaşırtıcı derecede zalimler. Kur'an mealini olumuştum. Aynı orda anlatıldığı gibiler.

1
0
yanıtYanıtla
Blackened:

Hırsızlık, organ kaçırma, kitlesel cinayet, gasp, işkence, zulüm. Sözde bir devlet daha başka nasıl canileşebilir ki? 7 ekimde Hamas'a da kızmıştım ama kimse kusura bakmasın Hitler çok öngörülü adammış bunları Allah boş yere lanetlememis! Faşizm ise faşizm bunlardan âlâ faşist olamayız ya!

1
0
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Sonun yakin alcak israil az daha zamana ihtiyacimiz var senide guvendigin abd yide akdenize gomdcegiz

1
0
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Turk devletleri katar ve pakistanin finansal gucu ve savunma sanayimizin şahlanisi bu size birseyler anlatiyormu haincikler tek kurtulusuniz teslim olmak haincikler suriye ve irak bizden gasp edilmistir haincikler siz hala oradamisiniz ati alan uskudari gecti haincikler oralari oz vatana katacagiz

0
0
yanıtYanıtla
Mehmet Işık:

Filistin için Google, YouTube, Spotify, Netflix, iPhone’u boykot ediyorum. Lütfen duyurun!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title