Haberler

Idomeneo'nun Türkiye Prömiyeri Yapıldı

Avusturyalı Ünlü Besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın 'En Sevdiğim Operam' Dediği, 2006 Yılında Çeşitli Tartışmalara Konu Olan 'Idomeneo' Operasının Türkiye Prömiyeri, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İzdob) Tarafından Yapıldı.

Avusturyalı ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın ''en sevdiğim operam'' dediği, 2006 yılında çeşitli tartışmalara konu olan ''Idomeneo'' operasının Türkiye prömiyeri, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) tarafından yapıldı.

İZDOB Müdürü Alpaslan Mater yaptığı açıklamada, Idomeneo'yu İzmirli sanatseverlere ilk kez izlettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Almanya'da geçen eylül ayında yaşanan olaylar nedeniyle operanın ilgi çektiğini kaydeden Mater, şöyle konuştu:

''Almanya'daki uygulama tamamen reji yorumudur. Oyunun içinde tartışılan konular yoktur. Ancak bazı basın kuruluşları bu bölümlerin çıkarılarak sahneleneceğini yazdılar. Böyle birşey kesinlikle yok, çünkü oyunda öyle tartışılan konular bulunmuyor. Bu kadar spekülasyon yapılan bir oyunu hayata geçirmekten mutluyuz.''

Idomeneo'nun Berlin'de bulunan Alman Operası tarafından hazırlanan ve modern çağa uyarlanan yorumunda Buda, Hz. İsa, Hz. Musa ve Hz. Muhammed'in kesik başlarının maketlerinin bulunduğu haberleri tepkilere neden olmuş, Alman Operası da eylül ayı ayında oyunu sahnelenmekten vazgeçtiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title