Haberler

Yargıtay'ın yeni üyeleri belli oldu: HSK'ya mektup yazan başsavcı da seçildi

Güncelleme:

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), boş bulunan 4 Yargıtay üyeliği için seçim yaptı. Seçim sonucunda daha önce HSK'ya yazdığı mektupla gündeme gelen ve adliyede usulsüzlükler yapıldığı iddiasında bulunan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar da Yargıtay üyesi oldu.

Hakimler Ve Savcılar Kurulu (HSK), boş bulunan 4 Yargıtay üyeliği için seçim yaptı. Gelişme sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni üyelere başarılar diledi.

Hakimler Savcılar Genel Kurulu tarafından yapılan seçimde Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili İhsan Kamil Akçadırcı, Yargıtay üyesi oldu.

HSK'YA DİLEKÇE YAZMIŞTI

Yargıtay'a üye seçilenler arasında bulunan İsmail Uçar, daha önce HSK'ya gönderdiği dilekçeyle gündem olmuştu. Uçar, söz konusu dilekçesinde "Çıkar karşılığında uyuşturucu satıcıları ve sanal bahisçilerin tahliye edildiği ve erişim engelleme kararları verildiği" iddiasında bulunmuştu.

ADALET BAKANI'NDAN TEBRİK

Yargıtay üyeliklerine seçilen başsavcı ve başsavcıvekillerinin yerine HSK tarafından daha sonra atama yapılacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni seçilen üyelere başarı dilediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hakimler ve Savcılar Kurulunca Yargıtay Üyeliklerine seçilen Hasan Yılmaz, Ahmet Akça, İsmail Uçar, İhsan Kamil Akçadırcı'yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Hakimler ve Savcılar Kurulu İsmail Uçar İstanbul Başsavcı Yargıtay Kamu Yargı Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

mardinli yiğit:

vay bee... müthiş yetkiler ve aylık 150 bin maaş.

8
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

Bir ülkede adalet yemekten içmekten nefes almaktan çok daha önemlidir eğer adalet olmazsa ortada ne ekonomi ne devlet kalır ne millet kalır bir ülkeyi yıkmanın, parçalamanın en kolay yolu o ülkenin adalet sistemini çökertmektir

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title