Haberler

Hollandalılar, Alanya'da Kraliçelerinin Doğum Gününü Kutladılar

Alanya'da Tatil Yapan Hollandalı Turistler, Kraliçelerinin Doğum Gününü Kutladı.

Alanya'da tatil yapan Hollandalı turistler, kraliçelerinin doğum gününü kutladı.

Hollanda Kraliçesi Beartrix Van Oranje Nassau'nun kendisinden önce kraliçe olan annesi Juliane'nin doğduğu gün olan 30 Nisan'ı resmi tatil ilan etmesi nedeniyle Hollandalılar dünyanın neresinde olurlarsa olsun kraliçelerinin doğum gününü kutluyorlar. Bistro Floyd adlı restoranda bir araya gelen Hollandalılar çılgınca eğlenerek kendi aralarında çeşitli yarışmalar düzenledi.

Bistro Floyd adlı işletme sahibi Fuat ve Leonie Kılıç çifti ise kutlamalara katılan ve Hollanda'nın simgesi olan turuncu renkli tişört giyenlere bedava içki dağıttı.

Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, 30 Nisan 1909'da dönemin Hollanda Kraliçesi Wilhelmina'nın tek çocuğu olarak dünyaya geldi. 1948'de taç giydi ve 1980'de kızı Beatrix için çekilene kadar Hollanda'nın kraliçesi olarak kaldı. Hollandalılar zamanını yaşlı, hasta ve düşkünlere yardım faaliyetlerine vakfeden kraliçelerine markette alış veriş yaparken veya bisikletle dolaşırken rastlamaya alışmıştı. Çocuklarını devlet okulunda okutan eski kraliçenin doğum günü olan "30 Nisan" halen 'Kraliçe Günü' olarak kutlanıyor.

(RY-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title