Haberler

Halk TV'de Tunceli yerine "Dersim" yazılması sosyal medyada gündem oldu

Güncelleme:

Halk TV ekranlarında Ayşenur Arslan'ın program sunduğu sırada alt yazıda hava durumu bilgileri verildi. Bu sırada Tunceli yerine "Dersim" yazması büyük yankı uyandırdı. Sosyal medya kullanıcılarının tepkisi sonrasında Tunceli ve Dersim kısa sürede gündem oldu.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunduğu "Medya Mahallesi" programının yayınladığı sırada alt yazıda hava durumu bilgisi verildi.

TUNCELİ YERİNE "DERSİM" KELİMESİNİ KULLANDILAR

Bu sırada Tunceli yerine Dersim isminin kullanıldığı görüldü. Olay, kısa sürede sosyal medyada çok konuşulan konulardan biri oldu. Sosyal medya adeta çalkalanırken Twitter'da "Tunceli" kelimesi gündemin zirvesine yerleşti. TT listesinden düşmeyen Tunceli kelimesi, olayın ardından tepkilerini gösteren kullanıcıların paylaşımları üzerine uzun süre gündemde kaldı.

Halk TV'deki Tunceli yerine Dersim yazısı olay oldu

BİR GÜN ÖNCE YİNE TEPKİLERİN ODAĞINDA YER ALMIŞLARDI

Alt yazının geçtiği sırada program sunan Ayşenur Arslan, önceki gün de terör örgütü EOKA'nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı illegal ve suikastçı bir örgüt olarak tanımlamış; "Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu" açıklamasında bulunmuştu. Söz konusu ifadeler büyük tepki çekmişti.

Halk TV'deki Tunceli yerine Dersim yazısı olay oldu

RTÜK HAREKETE GEÇMİŞTİ

RTÜK de olayla ilgili harekete geçmiş, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin de konuyla ilgili "Halk TV'deki Ayşenur Arslan'ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tunceli Dersim Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (17)

Hamit Gündoğdu:

Catlasaniz patlasanizda oranın adını Türkiye Cumhuriyeti Tunceli koymuştur ve hayal kuranlar bu sapkın ifadelerden vaz gecin artık. Çünkü ikinci bir vakaya millet sabır göstermez.

65
18
yanıtYanıtla
Tolga Kara:

Hirbir şey yapamazsınız.

yanıt0
yanıt0
Demir Acer :

rutuk basi al sana gercek ve kasitli bir ihlal, hadi yap gorevini rutkcu basi, bu gercekten okkali bir ceza ve en az 1 ay kapanma kazandi,

46
34
yanıtYanıtla
Miharbi mediç :

Ayşe teyze yaş 72.Uğur Dardün yaş 80.Geçen yıl tapuda babamın işi var(yaş 71)akıl sağlığı raporu istediler.Yeter artık düşün yakamızdan .Hani hep diyorsunuz ya gençler Z kuşağı.

60
12
yanıtYanıtla
burakk:

Halk TV siz ne yapmaya çalışıyorsunuz yahu. Bunların ki ne Atatürkçülük ne Kemalistlik ne demokratlık. Acayip bir oluşum ve siyasi mantık.

45
9
yanıtYanıtla
mahmut kemal :

Teröristlerin nerelere kadar sızdıklarının delilidir harekete geçilmelidir.

34
18
yanıtYanıtla
x girilmez:

fitneciler her zaman iş başında

39
13
yanıtYanıtla
Shef :

Bir kaç gün önce vatandaşın biri Dersim demişti ve baya tepki toplamıştı. şimdi bakalım bu bayana da aynı tepki verilecek mi ?

29
18
yanıtYanıtla
Deli dumrul:

Ayşe hanım muhtemel dır ki gözaltı veya tutuklanma istiyor. Maaşına zam yapılacak galiba. Daha ne yapsin kadın hergun yeni bir haber.

30
11
yanıtYanıtla
OKUR:

her yerden her fırsatta ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak için çaba sarf ediyorsunuz,,ama başaramıyacaksınız tıpkı diğerleri gibi ya dört kolluyla torağa yada kodese gireceksiniz

30
7
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title