Haberler

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'dan Dağlık Karabağ açıklaması: Çatışmalar büyürse Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan NATO'ya girebilir

Güncelleme:

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Dağlık Karabağ'daki çatışmaların büyümesi halinde Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan'ın NATO'ya girebileceğini belirterek, "Bu durumda Rusya'nın en büyük kabusu ve en büyük felaketi" dedi.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Azerbaycan topraklarındaki Ermenistan işgalinin devam etmesi durumunda Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan'ın NATO'ya girebileceğini savundu.

Yarar, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin (ISIBÜ) akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada Rusya'nın, Karabağ soruna ilişkin önemli açıklamalar yaptığını söyledi.

"RUSYA, ERMENİSTAN'A SALDIRI OLMASI DURUMUNDA MÜDAHALE EDECEK"

Rusya'nın, "Ermenistan topraklarına bir saldırı olması durumunda müdahale edeceğini" açıkladığını hatırlatan Yarar, "Dağlık Karabağ dediğimiz işgal altındaki alan Ermenistan toprağı değil. Rusya'nın tavrı, 'Kendi topraklarına bir saldırı olursa senin yanındayım. Şu anda ordun çökmüş durumda, orduna takviye malzemeleri veririm. Sınırların dışına çıkıldığında ben bu işin içinde yokum' şekilde. Rusya, Ukrayna'da savaş halinde Gürcistan'da pek adı konmasa da bir çatışma halinde." diye konuştu.

Rusya'nın sınırlarında savaş ve çatışma istemediğini belirten Yarar, Azerbaycan'ın 10 yıldır yapmış olduğu hazırlığın şu an sahada verimini gördüğünü vurguladı.

"NATO, RUSYA'NIN EN BÜYÜK KABUSU VE FELAKETİ"

Rusya'nın bölgede ekstra bir sorun istemediğini belirten Yarar, "Bu sorun büyürse, Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan, NATO'ya girebilir. Bu durumda Rusya'nın en büyük kabusu ve en büyük felaketi." değerlendirmesinde bulundu.

Akademik yıl açılışına, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, İl Jandarma Komutanı Albay Sabri Küyük katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ermenistan Azerbaycan Gürcistan Ukrayna Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

Sümsüklü ŞEYH:

Türklerin tek dostu ARAPLARDIR.

4
55
yanıtYanıtla
Yahya:

Yok daha neler ;)))

yanıt3
yanıt1
Şerif Hüseyin bin Ali:

Sen herhalde tarih kitaplarında bir kaç sayfa atladin ;-)))

yanıt0
yanıt0
Gürsel yildirim:

Can Azerbaycan biz ve siz bir ananın iki evladıyız.kanımız canımız hepsi birdir.Allah türk,ü korusun.Amin

50
8
yanıtYanıtla
Amil:

Siz kardeşlerimize desteyiniz için teşekkürlerimizi bildiriyorum . Hatta yaptığınız şeye destek denmez , çünki destekden öte . kardeşlik simgemiz sizin gibi ulu Türk soyumuzdan olan kardeşlerimizin sayesinde ayakta . Siz nekadar bizi seviyorsanız biz okadar Türkiye için ölürüz . Ne mutlu Türküm diyene Allah soyumuzu korusun .

yanıt3
yanıt0
KarabakhisAzerbaijan:

Türkün türkd?n başqa dostu yoxdu.Kardeş Türkiye ilk saatlardan biz? d?st?k oldu.Tüm TÜRKİYEYE teşekkürler?.Sizi seviyoruz

25
2
yanıtYanıtla
ATILLA TÜRK:

su yorumlari begenmeyenler varya hani türkiyeyi öven milletimizin kenetlenmesini isteyen yorumlari onaylamayanlar iste sizlerden kurtulmanin zamanida gelecek bu memelkette yasayip ekmegini suyunu icin nankörlük edenler ait oldugunuz yere gönderileceksiniz o günler yakindir ki bu kisiler TÜRKIYENIN düsmanlaridir milletime düsman olanda benim düsmanimdir

17
2
yanıtYanıtla
ali:

turkıyenın turkden baska yorumu yoktur . bunu herkez böyle bilmeli

11
0
yanıtYanıtla
TRYYYYYY:

NE RUSYA NE İRAN NE ÇİN HİÇ BİRİ DOSTUMUZ DEĞİL NATO BİZLER İÇİN BİR GÜVENLİK KALKANI

3
7
yanıtYanıtla
MASUM KÖYLÜ:

NATO bize güvenlik kalkanı mı diyorsun. . . beyninin yüzde 3 ünü kullanıyorsun demekki nato uyeleri bize düşman fransa yunanistan almanya avusturya hollanda

yanıt0
yanıt0
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title