Haberler

Göçmen Kuşlar Avcıların Hedefi Oldu

Van Gölü sahilindeki Erciş ilçesinde yaşam alanı oluşturan çok sayıda göçmen kuşun, avlanma yasağı bulunmasına rağmen avcıların hedefi haline geldiği belirtildi

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesindeki sulak alanlarda konaklayan göçmen kuşlar, avcıların hedefi haline geldi.

Van Gölü'nün kuzeydoğusunda bulunan ve 40 kilometrelik sahil şeridi ile flamingolar başta olmak üzere çok sayıda göçmen kuş için önemli bir yaşam alanı oluşturan sulak alanlar, bilinçsizce avlanan kişilerin adeta uğrak yeri haline geldi.

Göçmen kuşların konakladığı alanlarda yaptığı inceleme sırasında çok sayıda mermi kovanına rastlayan Av ve Yaban Hayatı Koruma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı Erciş Temsilcisi Güven Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, göçmen kuşlara kurşun sıkmanın ürkütücü bir durum olduğunu söyledi.

Van Gölü sahillerinde geçmiş yıllarda konaklayan birçok kuş türüne bilinçsizce yapılan avlanma nedeniyle artık rastlanılmadığını vurgulayan Çalık, "Daha önce sahilimizde boz kazlar, sarı gagalı kuğular, flamingolar gibi çok sayıda kuş türü vardı. Bu kuşlar zaman içerisinde avcıların hedefi haline gelince artık birçok kuş türü buraları tercih etmiyor" dedi.

Vakıf olarak bilinçsizce yapılan avlanmanın önüne geçmek için çalışmaların devam ettiğini anlatan Çalık, güvenlik güçleri ile avcıların bağlı bulunduğu derneklerin de bu sorumsuzluğa "dur" demesi gerektiğini ifade etti. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Göçmen Kuşlar Çelebibağı Van Gölü Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title