Haberler

Gelibolu Tarihi Alanı'nda 24 Nisan'da Gerçekleştirilecek Törenlerin Provası Yapıldı

Tören alanından detaylar- Mehter takımının provasından detaylar - - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Fransa Gençlik Kolları Başkanı Aziz Şahin'in röportajı- Fransa'dan gelen Türk gençlerden detaylar- Vatandaşlardan detaylar- Provalardan detaylar Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü- Şehitler Abidesi'nde tören provası gerçekleştirildi- Vali Çınar: "Dünyanın dört bir yanından, neredeyse bütün ülkelerden temsilciler buraya gelecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Tören alanından detaylar- Mehter takımının provasından detaylar - - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Fransa Gençlik Kolları Başkanı Aziz Şahin'in röportajı- Fransa'dan gelen Türk gençlerden detaylar- Vatandaşlardan detaylar- Provalardan detaylar Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü- Şehitler Abidesi'nde tören provası gerçekleştirildi- Vali Çınar: "Dünyanın dört bir yanından, neredeyse bütün ülkelerden temsilciler buraya gelecek. Burada inşallah yüzümüzün akıyla törenleri gerçekleştireceğiz" Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Gelibolu Tarihi Alanı'nda 24 Nisan'da gerçekleştirilecek törenlerin provası yapıldı.Şehitler Abidesi'nde, tören akış programı çerçevesinde gerçekleştirilen provalarda, 2. Kolordu Komutanlığında görevli askerlerin bando eşliğindeki geçit töreni ve Mehteran Takımı'nın gösterisi, şehitlik ve anıtları ziyaret için yurt içi ve yurt dışından Çanakkale'ye gelen ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.Vali Ahmet Çınar da 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ile provayı izledi ve tören alanında incelemelerde bulundu. Çınar, burada yaptığı konuşmada, törenlerin Şehitler Abidesi'nde olacağını hatırlatarak, tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Törenlerle ilgili her şeyin çok iyi gittiğini ifade eden Çınar, "Her şey hazır görünüyor. Dolayısıyla dünyanın dört bir yanından, neredeyse bütün ülkelerden temsilciler buraya gelecek. Burada inşallah yüzümüzün akıyla törenleri gerçekleştireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel olacak" diye konuştu. - Şehitler Abidesi'ne ziyaretçi akınıYurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının organizasyonu kapsamında, Fransa'da yaşayan Türk gençlerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Fransa Gençlik Kolları Başkanı Aziz Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'daki Türk gençlerinin milli şuurunu artırmak ve Çanakkale'yi görmelerini sağlamak için Türkiye'ye dün geldiklerini bildirdi.Ayrıca 100. yıl törenlerini yaşamak ve dedelerinin neler yaşadığını görmeleri bakımından bu gezinin yararlı olacağını dile getiren Şahin, "Çanakkale'den sonra Bursa'ya, daha sonra İstanbul'a, orandan da Ankara'ya gidilecek. 30 gencimizin büyük bölümü Türkiye'ye uzun zamandır gelmeyenlerden oluşuyor. Neredeyse çoğunluğu Çanakkale'ye hiç gelmemiş" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Şahin Ali Çınar Çanakkale Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title