Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi - Büyükelçi Coşkun

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, FETÖ'nün darbe girişimiyle Türkiye'nin ciddi bir sınavdan geçtiğini fakat tüm kurumlarıyla dim dik ayakta olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, FETÖ'nün darbe girişimiyle Türkiye'nin ciddi bir sınavdan geçtiğini fakat tüm kurumlarıyla dim dik ayakta olduğunu söyledi.

Coşkun, FETÖ'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler konusunda Azerbaycanlı köşe yazarları ve medya mensuplarıyla toplantı yaptı.

Olayın vahameti göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'nin tarihteki en ciddi tehlikelerden birini atlattığını vurgulayan Coşkun, devletiyle halkıyla bütünlük arzeden bir Türkiye'de, adeta felaket senaryosu gibi bir tecrübe yaşadığını söyledi.

Bazı unsurların hainliği neticesinde sivillerin, polislerin ve vatanına milletine sadakatle bağlı başka askerlerin saldırıya maruz kaldığını hatırlatan Coşkun, "Türkiye terörle mücadele konusunda tecrübesi olan bir ülke. FETÖ ile de ciddi mücadele içerisindeyiz. 15 Temmuz gecesi FETÖ, terörünün zirvesini teşkil etti. Bu şebekenin nasıl sinsi hareket ettiğini, insanların masum duygularından istifade ettiğini biliyorduk. 15 Temmuz gecesi ise bu işin vahametinin bildiğimizden ve tahmin ettiğimizden de ötede olduğunu gördük." dedi.

Coşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Türk basınının da o gece büyük sınav verdiğine ve tek vücut olduğuna işaret ederek, "Türkiye bundan güçlenerek çıkacaktır. Vatandaşların Cumhurbaşkanı'mızın çağrısı üzerine 'Mesele vatansa gerisi teferrüattır' bilinciyle yek vücut tablo sergilemesi, demokrasinin halkımız nezdinden hangi düzeyde olduğunu ortaya koydu. Seçilmiş yönetimlerin darbeyle değiştirilmeyeceği bir kez daha teyit edildi." şeklinde konuştu.

Şehitlerin aziz hatırasına sahip çıkılacağını ve onların unutturulmayacağını vurgulayan Coşkun, sinsice hareket eden terör örgütünün darbe girişiminin doğurduğu olumsuz tablo içerisinde olumlu bir tablonun da oluştuğunu, bunun da FETÖ virüsünün ortaya çıkması olduğunu belirtti.

Bu virüsün er geç ayıklanması gerektiğini dile getiren Coşkun, "Virüsün ortaya çıkması pahalıya mal oldu. Şehitlerimiz var. Devlete ve millete bağlı insanların fedakarlıklarıyla bu büyük tehlikeyi geride bıraktık" dedi.

Coşkun, devletin önemli adımlar attığını, OHAL'in kabul edildiğini belirterek, Batı'da bununla ilgili kasıtlı ve yanlı yayınlar yapıldığına dikkati çekti.

Türkiye darbe girişimi gecesi meşru yönetimin silah zoruyla devrilmesinin önlendiğini, şimdi ise bir taraftan kapsamlı düzenlemeler yapıldığını, bir taraftan da FETÖ ile bağlantılı kurum, yapı ve kişilere karşı son derece etkin ve seri tedbirler alındığını anlatan Coşkun, "Anayasa'da yeri olan OHAL'in amacı özgürlükleri kısıtlamak değil garanti altına almak ve FETÖ'ye karşı en etkin tedbirleri almaktır. FETÖ ile tüm diğer terör örgütleriyle olduğu gibi en etkin şekilde mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"İlk andan itibaren yanımızda oldunuz"

Azerbaycan halkının ilk andan itibaren Türk halkının heyecanını hissettiğini ve Türk halkının yanında olduğunu belirten Coşkun, Azerbaycan'ın bu davranışla hem kardeşlik hukukunu yerine getirdiğini hem de doğrunun yanında olarak dünyaya örnek olduğunu vurguladı.

Coşkun, kardeş ülke Azerbaycan gibi samimi endişeler duyanların aksine Türkiye'yi siyasi ve ekonomik olarak eleştirenlerin, geri göstermeye çalışanların da olduğuna da işaret ederek, şunları söyledi:

"Ciddi bir sınavdan geçtik fakat tüm kurumlarımızla dim dik ayaktayız. Ülkesine bağlı tüm vatansever memurlarımız gerekirse üzerlerine daha fazla yük alarak devletin ali menfaati için gerekeni yapar. Türkiye güvenli bir ülkedir. Dünyanın birçok ülkesinden ciddi tehditler var. Teröre karşı uluslararası mücadele yürütülmesi lazım. Bölgedeki konumu nedeniyle Türkiye'nin önünde ilave sınamalar olduğu doğrudur fakat biz bununla baş edecek güce de sahibiz. Türk ekonomisi de gayet sağlamdır. Bu konuda da spekülasyon yapıldı. 2009 yılından beri sağladığı istikrarlı ekonomik büyümeyi, hükümetin dış yatırım teşviklerini, yatırımların başarıyla sürdürüldüğünü dikkate almadan Türkiye'nin ekonomik olarak olumsuz yöne gittiği şeklindeki değerlendirmeler objektif değildir."

Coşkun, Türkiye'nin Azerbaycan ile iş birliğinde hiçbir alanda yavaşlama olmayacağını, ilişkilerin artarak devam edeceğini kaydetti.

FETÖ'nün Türkiye'de olduğu gibi diğer bazı ülkelerde de sinsice devlete sızmaya çalıştığına dikkati çeken Coşkun, Ankara ve Bakü yönetimlerinin her konuda olduğu gibi FETÖ konusunda da bilgi ve tecrübe paylaşımı yaptığını sözlerine ekledi.

Büyükelçi Coşkun, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından Büyükelçilik'te Azerbaycanlı medya mensuplarını Türkiye'de yaşananlar hakkında bilgilendirmiş, FETÖ'nün faaliyetleri hakkında çok sayıda röportaj vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Alper Coşkun Azerbaycan Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title